Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Κύμη -Πρόγραμμα


Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται κι αυτό το καλοκαίρι στην Κύμη, τις οποίες έχει διοργανώσει η ομάδα πολιτιστικών δράσεων με επικεφαλής την τοπική σύμβουλο κα Κατερίνα Κουτέλου και την κα Νίνα Γαλάνη, επίσης τοπική σύμβουλο, στην τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κύμη, ξεκίνησαν ήδη την Παρασκευή 23 Ιουλίου με τον εορτασμό των 200 χρόνων ανεξαρτησίας με την έκθεση των έργων των μαθητών και την βράβευση τους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και την παρουσίαση τραγουδιών και μικρών θεατρικών.

Συνεχίζονται την Τρίτη 27 Ιουλίου στον Λόφο του Προφήτη Ηλία στις 9:00 η ώρα το βράδυ, με την μουσική παράσταση "Ουρανογραφίες" . Τραγουδάει η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, στην κιθάρα και το τραγούδι η Κασσιανή Λάζαρη, στο τσέλο ο Γιάννος Γιοβάνος, στο μαντολίνο ο Σταύρος Σολωμός.

Την Παρασκευή 30, Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κύμης θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Καραμπελιάς ιστορικός συγγραφέας με θέμα "1821 – 2021 η Ανολοκλήρωτη επανάσταση του ελληνισμού".
Η συνέχεια των εκδηλώσεων θα είναι στην πλατεία της Κύμης από την Κυριακή 1 Αυγούστου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, με την έκθεση των τοπικών προϊόντων. Εκεί οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα. Κάθε παραγωγός θα έχει την χαρά να παρουσιάζει τα προϊόντα του σύκα, γλυκά κουταλιού, πετιμέζι, μέλι, ρίγανη, κρασί, γλυκίσματα, χειροτεχνήματα, τα παραδοσιακά κουκουλάρικα Κύμης, κεραμικά, ξυλόγλυπτα κι άλλα.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 13, Αυγούστου στις 9:00 η ώρα το βράδυ στο θέατρο του λαογραφικού μουσείο της Κύμης με την μεγάλη συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.