Κώστας Κέκης : Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ ΚύμηςΣτο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που πραγματοποιήθηκε στις 21/7/21, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο δήμο μας και κατ επέκταση σε όλη την Ελλάδα με την εφαρμοζόμενη διαχρονική πολιτική που απογυμνώνει την περιοχή μας από υπηρεσίες και αναγκάζει τους κατοίκους σε μεγάλες μετακινήσεις και έξοδα. Μάλιστα αυτή η πολιτική «ντύνεται» τελευταία με τον μανδύα της «ψηφιοποίησης του κράτους» αποδεικνύοντας που στοχεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις. Τόνισε πως ο λαός την περιοχής θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. 

 
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

  

 «Ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κυρ. Παναγιώτης Τσάκογλου με την απόφαση του στις 6/7/21 και Αριθμ. πωτ. 47557 με Θέμα: «Έναρξη
λειτουργίας Τοπικών Διευθύνσεων e-ΕΦΚΑ και κατάργηση Υπηρεσιών πρώην Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης»
και την υποσημείωση ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ, απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 9/7/21, καταργεί τις Υπηρεσίες των πρώην Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν είναι πρωτόγνωρη η ενέργεια του υφυπουργού αλλά  προϊόν τις γενικότερης πολιτικής υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους κατοίκους, ιδιαίτερα όσο αφορά ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα απογυμνώνοντας την περιοχή μας από υπηρεσίες και αναγκάζοντας τους κατοίκους σε μεγάλες μετακινήσεις και έξοδα. Μάλιστα αυτή η πολιτική «ντύνεται» τελευταία με τον μανδύα της «ψηφιοποίησης του κράτους» αποδεικνύοντας που στοχεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις.


Το υποκατάστημα Κύμης εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή του σημερινού Δήμου Κύμης, καθώς και τον Δήμο Σκύρου. Η μεγάλη έκταση και η μορφολογίας του δήμου μας έχει απόλυτη ανάγκη την συνέχιση ύπαρξης δύο υποκαταστημάτων ΙΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών του. Το εύρος εργασιών του είναι μεγάλο και περιλαμβάνει τον έλεγχο των Επιχειρήσεων και των Οικοδομών, τις Παροχές προς τους πολίτες, όπως τα επιδόματα λοχείας, ασθενείας, εργατικών ατυχημάτων, τον έλεγχος των στοιχείων μητρώου των ασφαλισμένων, την εξυπηρέτηση των Μισθωτών, ενός μέρους των Δημοσίων υπαλλήλων. Όλες οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο Αλιβέρι και σήμερα έχει (8) οκτώ υπαλλήλους και θα μείνουν λιγότεροι από πέντε (5). Άμεσα μετατίθεται ο Διευθυντής του μαζί με δύο υπαλλήλους της Κύμης στο Αλιβέρι.

 

Το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, θα πρέπει να συνδυαστεί και με τους τρείς πυλώνες ασφάλισης που δρομολογείτε αυτές τις μέρες, μέσα στο καλοκαίρι, συζητείται και η ολοκλήρωση του από την σημερινή κυβέρνηση ΝΔ. Είναι γεγονός ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι ένα διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φτάνοντας ως το μνημειώδες νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι μιας και η κοινωνική ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και μετακυλιέται στις πλάτες του λαού, τώρα που όλα θα εξαρτώνται από τον ατομικό κουμπαρά και τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου, στην λογική αυτή προσαρμόζονται και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ. Τα καταστήματα του ΙΚΑ περισσεύουν λοιπόν με αυτήν την πολιτική και προωθούνται τα καταστήματα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.  

 Η καθολική υποχρέωση της πολιτείας να εξυπηρετεί τους πολίτες σε κάθε σημείο της χώρας, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Με το να συνεχίσουν να υποβαθμίζονται καταστήματα όπως τα ΕΛΤΑ, οι τράπεζες και τώρα το ΙΚΑ, με κίνδυνό και για οριστικό κλείσιμο τους εφόσον κριθούν ζημιογόνα δήμος οδηγείται στην απαξίωση και στην ερήμωση. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής για το λαό και καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στο δήμο μας να αντιδράσουν για να διεκδικήσουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες για όλους, κοντά στον τόπο κατοικίας ». 


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 

Κώστας Κέκη

Κώστας Καρτελιάς