Ο Δήμος Καρύστου σύσσωμος συνεχίζει τον αγώνα για το ιδιοκτησιακό ζήτημαΣε συνέχεια των πρωτοβουλιών του Δήμου Καρύστου για το ιδιοκτησιακό ζήτημα, κατατέθηκαν την Παρασκευή 30 Ιουλίου εκ νέου στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη ΚΕΔΕ ζητώντας την άμεση συμβολή τους, στην επίλυση του θέματος.

Επίσης
κατόπιν του αιτήματος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κου Ζάχου Χατζηνικολή, της επιστολής του κου Γιάννη Μανώλη από το σύλλογο ιδιοτήτων γης καθώς και σφοδρής πίεσης των κατοίκων της Καρυστίας, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, ο Δήμαρχος κ. Λευτέρης Ραβιόλος, συγκαλεί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη και την Τετάρτη 4/8 θα συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση , λήψη αποφάσεων και προγραμματισμό ενεργειών.
Ο Δήμαρχος Ραβιόλος τονίζει :
" Η λύση του διαχρονικού προβλήματος του ιδιοκτησιακού θα έρθει μέσα από συλλογικές συντονισμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η προσπάθεια απαιτεί ρεαλισμό, μέθοδο και ένωση δυνάμεων."

Ο υπ. βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ, κ. Γιάννης Μανώλης επισημαίνει :

Επιτέλους, κατόπιν σφοδρών πιέσεων μείζονος αντιπολίτευσης, φορέων και πολιτών του Δήμου Καρύστου, η δημοτική αρχή αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη τη Δευτέρα 2/8 και ΔΣ την Τετάρτη 4/8 για ένταξη του Δήμου Καρύστου στις εξαιρέσεις του άρθρου 62. Θεωρώ δε αυτονόητο ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας και στο ΔΣ της Τετάρτης θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γης Καρυστίας, που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε το θέμα και έχουν έννομο συμφέρον! Προσπάθεια αποκλεισμού δε γίνεται δεκτή. Όταν λέμε συμμετέχουμε και ενώνουμε δυνάμεις όλοι, εννοούμε όλοι!