Ανακατασκευή Οδικού Δυκτίου Δυτικής ΦθιώτιδαςΞεκινούν νέα οδικά έργα στην Π.Ε Φθιώτιδας συνολικού προϋπολογισμού 700.000€.

Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε Φθιώτιδας ξεκινούν μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Πρόκειται για τα έργα:

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 400.000 €

Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, ανακατασκευής και εγκατάστασης νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα για τη βελτίωση της βατότητας και την αποκατάσταση των φθορών στα ακόλουθα οδικά τμήματα:

 

  • Εθνική οδός 38:  Από το τέλος του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης Μακρακώμης έως Νεοχωρακι, Άγιος Γεώργιος  Τυμφρηστού.

  • Επαρχιακή δός 16 : Διασταύρωση με την Ε.Ο. 38 - Διασταύρωση προς Δίκαστρο -Παλαιόκαστρο -Όρια νομού προς Φουρνά.

  • Επαρχιακή οδός 17: Διασταύρωση προς Παλαιόκαστρο -Δίκαστρο -Περίβλεπτο-Πιτσιωτά.

  • Επαρχιακή οδός  8:  Λευκάδα - Γαρδίκι -προς Γραμμένη Οξυά.

 

  1. «Συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών στο Οδικό Δύκτιο της Π.Ε. Φθιώτιδας », προϋπολογισμού 300.000 €.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μοιραστήκαμε, πριν από λίγες ημέρες, τη χαρά της ολοκλήρωσης λειτουργικού τμήματος του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου Ε65, που, μεταξύ άλλων, βελτιώνει πάρα πολύ την πρόσβαση προς τη Δυτική Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και νέα μεγάλα οδικά έργα, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.» Παράλληλα, όμως, δεν αμελούμε το υπάρχον οδικό δίκτυο. Σε αυτό στοχεύουν τα δύο νέα έργα, τα οποία ξεκινούν άμεσα. Με την ολοκλήρωσή τους, θα αναβαθμιστεί αισθητά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας, ενώ θα συντηρηθεί και θα ολοκληρωθεί ο οδοφωτισμός στο οδικό δίκτυο όλης της Περιφερειακής Ενότητας».
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Με την υπογραφή δυο ακόμα συμβάσεων που εντάσσονται στο συνολικό έργο που πραγματοποιεί η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας για την βελτίωση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου, αλλάζουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της Φθιώτιδας. Δουλειά μας είναι να χρηματοδοτούμε και να εκτελούμε έργα, και αυτά δεν σταματούν ποτέ!»