Με τιμές τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Αεροπόρων στα Νέα Στύρα [ΦΩΤΟ]

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, τελέστηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στις 19:30μμ, στα Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας, η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αεροπόρων, Σμηναγού Δημητρίου Στοϊλίδη και Υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη στο χώρο του μνημείου στα Νέα Στύρα, στον δρόμο προς Πολυπόταμο.


Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον εφημέριο Νέων Στύρων, πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα, Γεώργιο Ρούπα.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ευβοίας κος Θανάσης Ζεμπίλης και ο Δήμαρχος Καρύστου κος Λευτέρης Ραβιόλος οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Επίσης, τους ηρωικούς πιλότους τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:

Ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας Αντιναύαρχος ΠΝ κος Ευθύμιος Μικρός, 0 Υποστράτηγος Πυρ.Σώματος κος Κων/νος Παχίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Αρχιπύραρχος κος Νικόλαος Μπαλτζής,o Διοικητής της Π.Υ.Χαλκίδας κος Περ.Κουλκουβίνης, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και της Διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Καρύστου, Μαρία Κανέλλου-Χουντάση, ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Στυρέων, Γιάννης Γκεμίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θεόδωρος (Δώρος) Τζώρτζης, ο πρόεδρος Κοινότητας Νέων Στύρων, Δημήτρης Τσούλης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος, Νίκος Δρακόγιαννης, η πρόεδρος Κοινότητας Μεσοχωρίων, Μαρία Ρούπα, η πρώην Δήμαρχος Στυρέων, Σοφία Μούτσου, ο πρώην πρόεδρος Νέων Στύρων, Γιάννης Δρακόγιαννης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καρύστου καθώς, συγγενείς των ηρωικών πιλότων και πολύς κόσμος.

Από πλευράς Eθελοντικών Δυνάμεων ήταν  ο πρόεδρος και μέλη των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Καρύστου ο πρόεδρος και μέλη της Λέσχης 4x4 Καρύστου, και φυσικά ο πρόεδρος, Στάθης Κοτρώνης, όλα τα μέλη, η ομάδα κρούσης και το ΔΣ των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων όπου είχαν αναλάβει και τη διοργάνωση της σεμνής αυτής τελετής. Συμμετείχαν επίσης, ο πρόεδρος Παναγιώτης Χουλιαράς και μέλη του ΓΣ Στύρων.

Τέλος, ο Υφυπουργός, κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής, έκανε ένα συμβολικό δώρο στον μικρότερο από τους συγγενείς των οικογενειών των ηρωικών πιλότων και τον προέτρεψε να γίνει και αυτός όταν μεγαλώσει αεροπόρος.

ΠΗΓΗ : Ανεξάρτητος Συνδιασμός Νέα Στύρα