Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού καταγγέλλει : "Τρομερή η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την αποκομιδή των απορριμμάτων"


Μεγάλο το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων που καλείται να αντιμετοπίσει η δημοτική αρχή στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών λόγω της σημαντικής αύξησης του πληθυσμού αλλά και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της δημοτικής παράταξης "Δήμος για Όλους", καταγγέλλει τρομερή αδιαφορία :
"Έχω να καταγγείλω την τρομερή αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την αποκομιδή των απορριμμάτων ..Πολλά είναι τα χωριά που το αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. πχ η Βρύση Κονιστρών....μια βδομάδα τώρα δεν έχει περάσει καθόλου απορριμματοφόρο.(αυτό που έχουμε νοικιάσει για τρεις μήνες με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο γιατί τα δύο δικά μας είναι χαλασμένα και ακόμη δεν έχουν επισκευαστεί....).
Και δυστυχώς, όχι μόνο τα χωριά αλλά και η έδρα του δήμου ασφυκτιά από την εικόνα και πολύ περισσότερο από την δυσοσμία των συσσωρευμένων και αφημένων για πολλές ημέρες σκουπιδιών στους κάδους. Ιδιαίτερα όταν περπατάς πεζός η κατάσταση που συναντάς είναι ανυπόφορη.

Κάποτε η δημοτική αρχή, είχε συνεργασία με τον όμιλο της ΑΓΕΤ και μετά το πέρας της Λαϊκής Αγοράς, κάθε Σάββατο μεσημέρι πλυστικό όχημα του εργοστασίου έπλενε το δρόμο. Σήμερα παρά το ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα υπερβάλουν τον εαυτό τους και καθαρίζουν εξονυχιστικά τον χώρο που πραγματοποιείται η Λαϊκή... παρόλα αυτά κάτι πρέπει να γίνει, γιατί παραμένει η πολύ ενοχλητική κακοσμία, για τους περαστικούς.
Επιτέλους ας κάνει η δημοτική αρχή γι αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα...Δεν είναι μόνο θέμα καλλωπισμού μιας περιοχής είναι και θέμα δημόσιας υγείας καθώς και ασφάλειας εν μέσω καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται ελλοχεύει ακόμη κι ο κίνδυνος της πυρκαγιάς ...
Όχι άλλη αδιαφορία κι ολιγωρία από τη δημοτική αρχή. Οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει δικαιολογημένα!!"