Ολοκληρώθηκε το γλυπτό της Τριήρους στην πλατεία της Παραλίας Κύμης- Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια


Ολοκληρώθηκε το γλυπτό της Τριήρους, που κοσμεί την πλατεία της Παραλίας Κύμης και έχει ως στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία και τη ναυτοσύνη της περιοχής.
Την Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρα 19:30, με χαρά διοργανώνεται εκδήλωση όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνιά του, η οποία θα έχει και αρκετές εκπλήξεις!
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην κατασκευή και την υλοποίηση του έργου:
Τον ναυπηγό κ. Νίκο Αντωνίου, την αρχιτέκτονα κ. Ελένη Καράπα τη φιλόλογο κ. Δήμητρα Γκιντίδου, τον μεταφραστή κ. Αντώνη Αγγελή.
Ευχαρίστησαν επίσης θερμά, τους χορηγούς, τον ΟΛΝΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του, κ. Χαράλαμπο Μανιάτη, τον κ. Μάριο Βλαχογιάννη και την ΟΜΑΔΑ ΚΥΜΗ.
Ευχαρίστησαν πολύ και τον κατασκευαστή κ. Βαγγέλη Χριστοδούλου για τις τεχνικές του ικανότητες, την υπομονή και την αφοσίωση που επέδειξε απέναντι στις τόσες απαιτήσεις μας και στις όσες αλλαγές του ζητήθηκαν.
Και τέλος ευχαρίστησαν όλο τον κόσμο για τα τόσο θετικά και ενθουσιώδη σχόλια, γιατί πραγματικά αποτελούν δύναμη να συνεχίζεται η προσπάθεια να ομορφαίνει ο τόπος!
Ένα κόσμημα που μπορεί να θαυμάζει ο κάθε επισκέπτης από κοντά να φωτογραφηθεί μαζί του αλλά και να πληροφορηθεί για την αρχαία ιστορία της Κύμης.

«Κύμη Χαλκιδέων και Κυμαίων παλαιότατον κτίσμα.
Οι δε τον στόλον άγοντες Ιπποκλής
ο Κυμαίος και Μεγασθένης ο Χαλκιδεύς διωμολογήσαντο προς σφας αυτούς,
των μεν αποικίαν είναι, των δε την επωνυμίαν,
όθεν μεν προσαγορεύεται Κύμη, κτίσαι δ' αυτήν Χαλκιδείς δοκούσι».
Στράβων, 1ος αι. μ.Χ.


 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια