Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Κύμης- Εισήγηση Νέων Οριζόντων


Συνεδρίαση και ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Κύμης μετά την εισήγηση των Νέων Οριζόντων. Μη ανατρέψιμο το αποτέλεσμα επισήμανε ο βουλευτής κ. Βαγγέλης Αποστόλου στην παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση. 

Μετά από την εισήγηση, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης των Νέων Οριζόντων κου Δημήτρη Θωμά για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την "Υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Κύμης ", άμεση ήταν η ανταπόκριση του Προέδρου του Δ.Σ κου Γεώργιου Ζέρβα ο οποίος συγκάλεσε και  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 
21 Ιουλίου 2021.
Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων κ. Θωμάς αναφέρθηκε και τόνισε την αναγκαιότητα για να παραμείνει το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κύμη, στελεχωμένο με το ανάλογο προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Προς την ίδια κατεύθυνση συντάχθηκε η διοίκηση του δήμου , η ελάσσων αντιπολίτευση και η ήσσων αντιπολίτευση όπου ο επικεφαλής κ. Κώστας Κέκης στην τοποθέτησή του ανέφερε πως δεν είναι πρωτόγνωρη απόφαση αλλά στενευμένη πολιτική. Όλες οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους απογύμνωσαν την επαρχία, περιοχές σαν την περιοχή μας και ανάγκασαν τους κατοίκους σε μεγάλες μετακινήσεις και έξοδα υπό τον μανδύα της ψηφιοποίησης του κράτους. Ο λαός οδηγείτε να χτίσει την κοινωνική του ασφάλεια με το δικό του κουμπάρα και με βάση τους κανόνες του χρηματιστηρίου.

Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς επισήμανε πως αρχή της διοίκησης είναι να παραμένουν όλες οι δομές και με το ανάλογο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στη συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος ανέφερε πως στηρίζει όποιες κινήσεις γίνουν ώστε να παραμείνουν οι δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και πρότεινε να προγραμματιστεί ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό. Ο βουλευτής τόνισε πως θεωρεί ήδη τετελεσμένο το αποτέλεσμα εφόσον είναι πολιτική της κυβέρνησης να κλείσουν κάποια υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.


Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, την αποστολή ψηφίσματος στο υπουργείο και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό .

Σας παραθέτουμε την εισήγηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Νέων Οριζόντων, κου Δημήτρη Θωμά για σύγκλιση συμβουλίου με θέμα την "Υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Κύμης " 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΥΜΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 67 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!
ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
"ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 18-7-2021 Προς: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΖΕΡΒΑ
ΘΕΜΑ : ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ζητάμε όπως, συγκαλέσετε άμεσα με την διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας του θέματος Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα :
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ’ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΥΜΗΣ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 67 ΧΡΟΝΙΑ!! ».
Μετά τις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την απόφαση υποβάθμισης του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κύμης, αιτούμεθα όπως συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω της αυξημένης σοβαρότητας του θέματος.
Η Κύμη υποβαθμίζεται τις αμέσως επόμενες μέρες από Υποκατάστημα που είναι σήμερα σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Επί εξήντα επτά (67) συνεχή χρόνια, (από το έτος 1954!!), εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή του σημερινού Δήμου Κύμης - Αλιβερίου από το Βίταλο έως τον οικισμό της Δάφνης Αυλώνος, καθώς και τον Δήμο Σκύρου.
Το αντικείμενο εργασιών του είναι: η εξυπηρέτηση των Μισθωτών, ενός μέρους των Δημοσίων υπαλλήλων, ο έλεγχος των Επιχειρήσεων και των Οικοδομών, οι Παροχές προς τους πολίτες, όπως τα επιδόματα λοχείας, ασθενείας, εργατικών ατυχημάτων, κτλ, ο Έλεγχος των στοιχείων μητρώου των ασφαλισμένων, κτλ. Σήμερα έχει οκτώ υπαλλήλους.
Με τα νέα δεδομένα:
• Θα λειτουργεί πλέον ως Διαβιβαστικό Κέντρο, (κάτι σαν ΚΕΠ), εξυπηρετώντας σε ελάχιστο βαθμό τους πολίτες.
• Θα έχει το πολύ πέντε (5) υπαλλήλους και αυτό είναι αμφισβητούμενο.
• Όλες οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο Αλιβέρι.
• Δεν θα έχει πλέον Διευθυντή αλλά Προϊστάμενο και άμεσα μετατίθεται ο Διευθυντής του μαζί με δύο υπαλλήλους της Κύμης στο Αλιβέρι.
Ο Δήμος μας λόγω της έκτασής του και της ιδιαίτερα δύσκολης γεωομορφολογίας του έχει απόλυτη ανάγκη την συνέχιση ύπαρξης δύο υποκαταστημάτων ΙΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών του, όπως και την εξυπηρέτηση του Δήμου Σκύρου.
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016, η Κύμη χαρακτηρίζεται ως διαχρονικό διοικητικό κέντρο του Δήμου.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε την κατάργηση ουσιαστικά μιας Δημόσιας Υπηρεσίας σε μια περιοχή που είναι κέντρο Δημοσίων Υπηρεσιών επί πολλές δεκαετίες.
Θεωρούμε ότι η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη, όπως και το να κληθούν στη συνεδρίαση οι Βουλευτές του Νομού Ευβοίας καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι συλλογικοί φορείς.
Η άδικη αυτή απόφαση πρέπει να ανατραπεί!
Εκ μέρους του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Δημήτρης Γ. Θωμάς"

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δήμος για Όλους", κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού  σχολιάζει στο διαδίκτυο μετά το τέλος της συνεδρίασης : 
 Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με ενωτική διάθεση και αναγνωρίζοντας όλοι τη σοβαρότητα του εν λόγω ζητήματος για την εξυπηρέτηση και εν γένει για την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να εκδώσουμε ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση(/κατάργηση) του Γ' τοπικού υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Κύμης (που λειτουργεί εδώ και 67 συναπτά έτη εξυπηρετώντας τη Σκύρο,την Κύμη από το Βίταλο και κάτω, τις Κονίστρες και το Αυλωνάρι ως τη Δάφνη) σε 1ο αποκεντρωμένο γραφείο κοινωνικής ασφάλισης(με 5 μόνο από τους 8 εργαζόμενους που είχε ως τώρα, καθώς ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί προσεχώς κι οι άλλοι δύο θα μετακινηθούν υποχρεωτικά στο Αλιβέρι),ήτοι ένα απλό διαβιβαστικό γραφείο όπου θα κατατίθενται οι αιτήσεις των πολιτών και θα αποστέλλονται στην Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ στο Αλιβέρι (το οποίο ως υποκατάστημα μέχρι τώρα με 4 μόνο εργαζόμενους εξυπηρετεί το Δήμο Κύμης Αλιβερίου από το Νεοχώρι και κάτω, το Δήμο Καρύστου από τον Αλμυροπόταμο και πάνω και την Αμάρυνθο από το Δήμο Ερέτριας...).
Καταδικάζουμε ως εκ τούτου οποιαδήποτε υποβάθμιση οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας του Δήμου και ζητάμε να μείνει ως έχει το υποκατάστημα ΕΦΚΑ της Κύμης και να ενισχυθεί και το υποκατάστημα του Αλιβερίου (πλέον Τοπική Διεύθυνση) με περισσότερο μόνιμο προσωπικό.
Δεν είναι εφικτό σε έναν τεράστιο Δήμο σαν το δικό μας με απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, χωρίς συχνή συγκοινωνιακή κάλυψη, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι χωρίς πάντα να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να εξυπηρετηθούν οι δημότες χωρίς να ταλαιπωρηθούν από τη μεγάλη μετακίνηση και το μεγάλο οικονομικό κόστος...Επιπλέον, ενδεχομένως κάποιοι εργαζόμενοι, να χρειαστεί να μετακινηθούν ή ακόμη και να χάσουν τη δουλειά τους...
Το ομόφωνο ψήφισμα θα παραδοθεί στους αρμόδιους και θα ζητηθεί επιπροσθέτως συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό..Έχουμε τη στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Κύμης,των Εμπορικών Συλλόγων Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης,των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου και κ. Χατζηγιαννάκη και του ΚΚΕ κ. Μαρίνου, του Δημάρχου Σκύρου κ.Μαυρίκου και του Σεβασμ. Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ...Συζητήθηκε ακόμη και η πιθανότητα να παραδοθεί το ψήφισμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό που αύριο θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας νωρίς το απόγευμα.
Όχι άλλη υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών του δήμου μας!!