110 πυρόπληκτοι φιλοξενούνται ακόμη σε ξενοδοχεία από την Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ένατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να  μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία και διατροφή   των πυρόπληκτων, από χωριά και οικισμούς  των Δήμων  Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού,  που χρειάστηκε να εκκενωθούν, παρέχοντας δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία αλλά και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου οι πληγέντες καταστεί δυνατό να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.Μεταβήκαμε χθές 10-08-2021, στα Λουτρά Αιδηψού και σε συνεννόηση με τις Ενώσεις ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων επισκεφτήκαμε το σύνολο των ξενοδοχείων και δωματίων στα οποία φιλοξενούνταν 194 άτομα. Συνομιλήσαμε με την πλειοψηφία αυτών, 130 για την ακρίβεια, συντοπίτες μας όλων των ηλικιών και με ανακούφιση ακούσαμε πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους αλλά και πως οι ζημιές στις κατοικίες τους είναι περιορισμένες , για τους περισσότερους από αυτούς. Τα προβλήματά τους αφορούσαν κυρίως στην διακοπή ρεύματος και στην αποπνικτική ατμόσφαιρα στους τόπους κατοικίας τους, καθώς και στην έλλειψη επαρκούς ρουχισμού για όλους αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης όπως πάνες, γάλατα για τα παιδιά καθώς και συγκεκριμένα φάρμακα για τους ενήλικες, για τις επόμενες κυρίως ημέρες και εφόσον χρειαστεί,  να παραταθεί η διαμονή τους εκεί.

Σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο στο Διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, ενημερώσαμε για τις ως άνω ανάγκες και στις 22:00 το βράδυ με δύο αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν αρχικά και παραδόθηκαν στην συνέχεια όλα όσα ζητήθηκαν, επιπλέον,  σχολικό υλικό και παιχνίδια στα παιδιά καθώς και γεύματα για όλους. 

Τους επιβεβαιώσαμε παράλληλα πως έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στις κατοικίες τους και πως για το εν λόγω χρονικό διάστημα θα εξακολουθούμε να τους παρέχουμε γεύματα, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και οτιδήποτε επιπλέον χρειαστούν.

Σήμερα Τετάρτη 11-08-2021, από νωρίς το πρωί είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των πληγέντων που φιλοξενούνται σε αυτά.

Μεταφέραμε 54 από αυτούς κατόπιν επιθυμίας τους στους τόπους κατοικίας τους, ενημερωθήκαμε από άλλους 30, πως  μεταφέρθηκαν με δικά τους μέσα σε αυτές και ο αριθμός  αυτών που εξακολουθούν να φιλοξενούνται ανέρχεται πλέον στους 110 με τους οποίους βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή, τόσο για την άμεση κάλυψη των αναγκών τους όσο και για την μεταφορά τους προς τις οικείες τους, όταν είναι έτοιμοι για αυτό αλλά και  για την παράταση της παραμονή τους για οσοδήποτε κριθεί απαραίτητο.

Για όσους είναι ή καταστεί αναγκαίο να κάνουν χρήση αυτών των χώρων, να επικοινωνούν στα τηλ.: 2221.3.53891 Γραφείο Περιφερειάρχη,  2221.3.53690 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, 6985734029 Μαριάννα Λιάσκου, 6947255261 Νίκος Κριτσίλης.

 

«Με την διαδικασία της εσπευσμένης μεταφοράς των πληγέντων, από τους τόπους κατοικίας τους στους χώρους φιλοξενίας,  να τείνει να ολοκληρωθεί και με περίπου 2500 συντοπίτες μας να έχουν μεταφερθεί από τις κατοικίες τους ή τους χώρους από τους οποίους παραθέριζαν, για μία έως και εννέα ημέρες μέχρι σήμερα σε ξενοδοχεία και σε χώρους φιλοξενίας, κρίναμε απαραίτητο να επισκεφτούμε όλους όσους εξακολουθούν να μην έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επισκεφτήκαμε περισσότερα από 10 ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα στα Λουτρά Αιδηψού και στον Νέο Πύργο, συνομιλήσαμε με 130 πυρόπληκτους όλων των ηλικιών και με ανακούφιση τους ακούσαμε να δηλώνουν πως είναι όλοι καλά στην υγεία και πως άμεσα οι περισσότεροι από αυτούς θα χρειαστούν την βοήθειά μας προκειμένου να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Δεσμευτήκαμε πως θα γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου όλοι τους, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές να έχουν ότι κρίνουν απαραίτητο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους , χωρίς εκπτώσεις, τόσο τώρα όσο και το επόμενο χρονικό διάστημα , όσο και αν είναι αυτό»,  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς.