Θεομητορική Αγρυπνία τελέσθηκε την Τετάρτη 11/8 στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών στην Χαλκίδα.Με την πρέπουσα κατάνυξη διανύοντας τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο εν όψει της προλαβούσης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Τετάρτη 11 Αυγούστου  τελέσθηκε η κατανυκτική ιερά αγρυπνία στο ενοριακό παρεκκλήσι της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης  Παναγίας των Βλαχερνών της ενορίας Αγίου Ιωάννου Παλαιού Κοιμητηρίου Χαλκίδος.


Την ιερά αγρυπνία μετά των Εγκωμίων της Παναγίας τέλεσε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος με τους εφημέριους του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου τον Πανοσ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και τον Οικονόμο Αναστάσιο Χρήστου με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας παριστάμενων έξωθεν του Ιερού Ναού βάση των υγειονομικών διατάξεων.

Το αναλόγιο πλαισίωσαν χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας κ. Κωνσταντίνου Ραμαντανάκη.