Αλλαγές και στις μετακινήσεις εκτός νομού- Τι θα ισχύει από 13/9, για εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους και παιδιά

Ανάμεσα στις αλλαγές και στα νέα  μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κι εκείνα για την  μετακίνηση εκτός νομού, τα οποία θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου.

Αλλάζουν όσα ισχύουν σήμερα στη μετακίνηση εκτός νομού όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση ειδικά για τους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν τα μετακινούνται κανονικά με το πιστοποιητικό τους ενώ από 13 Σεπτεμβρίου σε πλοία, ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάνα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες υποχρεώνονται να έχουν rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Αυτό ισχύει για ηλικίες από 12 ετών. Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test.

 Έτσι, 10 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν τα παιδιά για να κάνουν τεστ, προκειμένου να ταξιδέψουν και η σχετική βεβαίωση θα δίνεται από το gov.gr και όχι από τα ιδιωτικά κέντρα. 

Προς το παρόν σε πλοία και αεροπλάνα η επιβίβαση γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή διαφορετικά με τα απαραίτητα τεστ (rapid test) . 

Η επιστροφή από τα νησιά γίνεται μόνο με self test αν και η επιστημονική επιτροπή πρότεινε να γίνεται η επιστροφή με rapid, όπως και η έξοδος και η επιστροφή με IX να γίνεται με rapid και ελέγχους, όμως η κυβέρνηση έκρινε πως  αυτλα δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν. 

.