Σάββατο 21/8 : Ομιλία καθηγητή Βαγγέλη Καραμανωλάκη στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης


2η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Ομιλία το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 στις 9:15μμ στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης από τον Καθηγητή Ιστορίας και Θεωρίας της Ιστοριογραφίας του ΕΚΠΑ κ. Βαγγέλη Καραμανωλάκη με θέμα:
«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ»

Δραστηριότητες Πολιτιστικών Δεσμών για την 200η επέτειο του 1821 :


Ο Σύλλογος των Πολιτιστικών Δεσμών, για να τιμήσει την 200η επέτειο του 1821 προγραμμάτισε για το φετινό- και δύσκολο όπως εξελίχθηκε- καλοκαίρι να παρουσιάσει τρεις δραστηριότητες:
Η πρώτη ομιλία, πραγματοποιήθηκε στις 10/7/21 με ομιλητή τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πολιτικό Επιστήμονα, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Στάθη Καλύβα. Η ομιλία και η υψηλού ήθους και επιπέδου συζήτηση που ακολούθησε έχει βιντεοσκοπηθεί και σύντομα θα δημοσιευθεί.
Η δεύτερη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο Αυγούστου με ομιλητή τον καθηγητή Καραμανωλάκη .
Ο σύνδεσμος για το βιογραφικό του κ. Καραμανωλάκη είναι:http://www.arch.uoa.gr › vs › karamanolakis_gr
Στην τρίτη δραστηριότητά της Θεατρικής Ομάδας των Πολιτιστικών Δεσμών θα γίνει παρουσίαση με δραματοποιημένες αφηγήσεις σημαντικά κείμενα του απελευθερωτικού αγώνα, τις οποίες θα συνοδεύσει ορχήστρα από συντοπίτες μουσικούς με μουσική υπόκρουση, ηχητικά και τραγούδια.
Ωστόσο οι παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, μετατέθηκαν για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αρχίζοντας το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.
Θα τηρηθούν όλα τα επικαιροποιημένα υγειονομικά μέτρα μεταξύ των οποίων κυρίως επιβάλλεται η χρήση μάσκας.