Ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Σερέτης και οι ΔΩΡΗΤΕΣ έκαναν τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Κύμης [ΦΩΤΟ]


Την κόκκινη  κορδέλα των εγκαινίων του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο της Κύμης έκοψαν το Σαββάτο 31 Ιουλίου 2021,  ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης και οι σπουδαίοι Δωρητές που εξασφάλησαν την αγορά του, το Σωματείο  "Αγαπώ και Πράττω" και ο κ. Γεώργιος Βενιζέλος. 
Πρωτίστως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ,  τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού Εγκαινίων του αξονικού τομογράφου,  στον προάυλιο χώρο του νοσοκομείου όπου παρέστησαν, οι Δωρητές του αξονικού τομογράφου, το "Αγαπώ και Πράττω" με εκπρόσωπο την πρόεδρο κα Μαρία Φάλαρη  και ο κ. Γεώργιος Βενιζέλος με την οικογένειά του.
 Επίσης, ο  Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης,   η αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης  κα Βασιλική Αγγελοπούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την COVID-19 κ. Ανδρέας Τοουλιάς,  ο πρ. συντονιστής, Διευθυντής  μαγνητικού αξονικού τομογράφου  Γ.Ν  Ευαγγελισμού, πρ  πρόεδρος της αδερφότητας ΑΧΕΠΑΝΣ AH G1,  καθώς και συγγραφέας, κ. Χονδρός Δημήτριος ο οποίος  αναλαμβάνει Διευθυντής  στον αξονικό τομογράφο της Κύμης,   ο πρώτος Διευθυντής της έναρξης λειτουργίας Γ.Ν Κύμης κ. Πράγιας, ο βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης,  ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Κύμης  κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Επιτροπής Περιορισμού Διασποράς της covid-19 Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Γεώργιος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Κονιστρών κ. Κωνσταντίνος Δημάς, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δήμος για όλους" της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χριστόπουλος Βασίλειος και κ. Ταξιάρχης Γλυκός , ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας Κύμης "η Λιανάμμος" κ. Ευάγγελος Γκάσδαγλης, ενώ την Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου εκπροσώπησαν η κα Γεωργοσοπούλου Γεωργία και η κα Άννα Δήμου.
Νυν και τέως, γιατροί και διοικητικό προσωπικό του γενικού νοσοκομείου Κύμης τίμησαν την εκδήλωση, η οποία λόγω των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και για την αποφυγή συνωστισμού, προσήλθαν σε ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό.
Μετά το τέλος των ομιλιών τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους Δωρητές από την αν. Διοικήτρια κ. Αγγελοπούλου ενώ εκπρόσωπος της Ιστοσελίδας της Πλατάνας μετά από έναν θερμό χαιρετισμό, προσέφερε ανθοδέσμες στην κα Φάλαρη πρόεδρο του ¨Αγαπώ και Πράττω" και στην κα Αθηνά Βενιζέλου, μητέρα του Δωρητή Γεώργιου Βενιζέλου.

Οι ομιλίες των επισήμων ξεκίνησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ ο οποίος τόνισε αυστηρά :
" Το νοσοκομείο της Κύμης έχει μια ιστορία πέρα από μισό αιώνα και έχει μια προοπτική γιατί έχει μια πραγματικότητα επιδείξει. Το νοσοκομείο της Κύμης είναι νοσοκομείο και θα παραμείνει νοσοκομείο. Μην τολμήσετε να βάλετε χέρι στο νοσοκομείο της Κύμης, υποβαθμίζοντας το γιατί θα αντιμετοπήσετε σκληρή αντίδραση και αντίσταση."
" Ήρωα της υγείας της Κύμης" αποκάλεσε ο σεπτός ποιμενάρχης Καρυστίας, τον γιατρό κ. Πράγια, ο οποίος πριν 52 χρόνια ως διευθυντής στο νοσοκομείο της Κύμης, τότε, λειτούργησε αποτελεσματικά, σε δύσκολες συνθήκες και περιορισμένο αριθμό γιατρών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου και της πολιτείας, διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα υποβάθμισης του Γ.Ν Κύμης, αντιθέτως παρουσίασε αναλυτικά τις πολλές ενέργειες που έχουν γίνει για την εξέλιξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου από πλευράς ιατρικού προσωπικού και τεχνολογικού υλικού, επισημαίνοντας ότι αυτό το νοσοκομείο έχει την ιδιαιτερότητα ως νοσοκομείο της Κύμης να εξυπηρετεί και την Σκύρο, ενώ επισφράγισε την θετικότητα των εξελίξεων σε όλους τους τομείς στο Γ.Ν Κύμης, τονίζοντας την λειτουργία παιδιατρικής κλινικής πολύ σύντομα.
Η αν. Διοικήτρια κα Αγγελοπούλου κατά την ομιλία της, μεταξύ άλλων καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έκαναν στάση ζωής την κοινωνική αλληλεγγύη και προσέφεραν αυτό το τεράστιο δώρο στο νοσοκομείο το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη προσφορά που δέχθηκε από την αρχή της λειτουργίας του.
Επισήμανε η κα Αγγελοπούλου πως ο υπερσύγχρονος αυτός τομογράφος, διαθέτει επίσημη άδεια λειτουργίας και έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 εξετάσεις, παροχετεύσεις, βιοψίες, εξειδικευμένες διαγνώσεις κ.ά, από τέλος Μαϊου 2021, με εσωτερικούς ασθενείς και στη συνέχεια με εξωτερικούς ασθενείς.
Αναφέρθηκε η κα Αγγελοπούλου στο μεγάλο έργο της Μονάδας Οξυγόνου που έχει υλοποιηθεί στο Γ.Ν Κύμης και προσφέρει μεγάλη ασφάλεια, ενώ έως το τέλος του έτους άλλο ένα σπουδαίο έργο που θα εγκαινιαστεί στο Γ.Ν Κύμης, είναι ο ψηφιακός μαστογραφός καθώς η διαδικασία εγκατάστασης του βρίσκεται ήδη στο στάδιο, υπογραφής της σύμβασης.
Τέλος η κα Αγγελοπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους δωρητές, στον Διευθυντή Αξονικού Τομογράφου κ. Χονδρό που έχει αναλάβει την λειτουργία του αξονικού στο Γ.Ν Κύμης και στον "Φύλακα άγγελο του νοσοκομείου" όπως απολάλεσε τον γιατρό κ. Πράγια.
Ο γιατρός κ. Δημήτριος Χονδρός τόνισε τις υπερσύχρονες δυνατότητες του αξονικού τομογράφου, ενώ διαβεβαίωσε πως με αυτο το μηχάνημα καλύπτεται επαρκέστατα ολόκληρη η περιοχή αλλά και η Σκύρος, με υψηλού επιπέδου διάγνωση και άμεση απάντηση σε κάθε περιστατικό. Ο κ. Χονδρός τόνισε πως δεν έχει φτάσει στον Αξονικό τομογράφο ασθενής COVID πράγμα που σημαίνει πως στην περιοχή γίνεται πολύ καλή δουλειά και στον εμβολιασμό.