Διοικητής 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης : " Όσοι διασπείρουν ειδήσεις για κατάργηση του Γ.Ν Κύμης, το κάνουν για κακό του νοσοκομείου" [ΒΙΝΤΕΟ]


Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων του υπερσύγχονου αξονικού τομογράφου που έχει εγκατασταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κύμης, έπειτα από την πολύ
 σπουδαία ΔΩΡΕΑ που προσέφεραν, το Φιλανθρωπικό Σωματείο  "Αγαπώ και Πράττω" και ο κ. Γεώργιος Βενιζέλος. 

Έπειτα από την ακολουθεία του Αγιασμού που τέλεσε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ,  συνέχισε με τον Θείο Λόγο του,  αναφερόμενος στην ιστορία, στην πορεία, στο παρόν και κάνοντας σαφές, ότι η τοπική κοινωνία απαιτεί να έχει μέλλον η λειτουργία  του νοσοκομείου. 
Ακολούθησαν με τις  ομιλίες τους, ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής Γ.Ν Χαλκίδας και των διασυνδεόμενων Γ.Ν Κύμης και Γ.Ν Καρύστου, η αν. Διοικήτρια Γ.Ν Κύμης κα Βασιλική Αγγελοπούλου, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο π. Διευθυντής αξονικού τομογράφου Γ.Ν "Ευαγγελισμός" και τώρα στην Κύμη, κ. Δημήτριος Χονδρός και τέλος εκ μέρους του  Επιστημονικού Σωματείου  ο πρόεδρος κ. Δουλγεράκης ο οποίος με την τοποθέτησή του ανάγκασε τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη, να δευτερολογήσει και να διαψεύσει κατηγορηματικά όλα όσα διαδίδονται περί κατάργησης ή υποβάθμισης του νοσοκομείου της Κύμης λέγοντας : 
 
"Θα ήθελα να είμαι απόλυτος και κατηγορηματικός. Δεν έχει τεθεί ποτέ, κανένα θέμα να καταργηθεί το νοσοκομείο της Κύμης. Σας μιλάω σαν εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας και της πολιτείας και θλίβομαι όταν ακούω τέτοια πράγματα να λέγονται. Δεν έχει τεθεί ποτέ το θέμα ούτε καν για συζήτηση, για να καταργηθεί το νοσοκομείο της Κύμης, τελεία και παύλα. Κι όσοι διασπείρουν τέτοιες ειδήσεις το κάνουν για κακό του νοσοκομείου και όχι για να βοηθήσουν την εξέλιξη του νοσοκομείου. Εμείς όπως σας είπα και προηγουμένως στόχος μας και σας το δείχνουμε κιόλας είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου και η αναβάθμιση του. Άρα λοιπόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα."

Και συνεχίζοντας τόνισε:

"Σαφώς κι έχουμε προβλήματα σε όλα τα νοσοκομεία αλλά το θέμα είναι ότι έχουμε τη θέληση, έχουμε τη διάθεση αλλά και την επιθυμία να κάνουμε και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Ο οργανισμός ήδη μετά από σύμφωνη γνώμη και του Διοικητή της Χαλκίδας και της Διοικήτριας και της Υγειονομικής Περιφέρειας έχει προωθηθεί ήδη στο Υπουργείο Υγείας και είναι προς εξέταση."

Τέλος ο Διοικητής υπογράμμισε :

"Και να ενημερωνόμαστε γιατί εάν δεν έχουμε ενημέρωση δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική. Δεν μπορούμε να προκυρήξουμε επιπλέον θέσεις γιατί είναι καλυμμένες από τον οργανσμό. Άρα λοιπόν ότι είναι ακάλυπτο από τον οργανισμό το προκηρύσουμε γιατί είναι υποχρέωση της πολιτείας να το κάνει αυτό. Το νοσοκομείο εννοείτε ότι δεν πρόκειται να κλείσει, το Νοσοκομείο, εννοείτε ότι αναβαθμίζεται σταδιακά και ο οργανισμός είναι ήδη προς επεξεργασία στο Υπουργείο Υγείας."

ΒΙΝΤΕΟ