Τριτοκοσμικές καταστάσεις με τα λύματα του βιολογικού Αλιβερίου--Εγκληματικές αμέλειες - Έκκληση από την παράταξη "Δήμος για όλους" [ΦΩΤΟ]


Το σοβαρό θέμα της κακής λειτουργίας του βιολογικού του Αλιβερίου θέτει για ακόμη μια φορά δημόσια, απευθυνόμενη στην δημοτική αρχή, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δήμος για όλους" της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού,  όσο αφορά τα λύματα  που  ξεχειλίζουν παραπλεύρως του  Περιφερειακού δρόμου Αλιβερίου, δημιουργώντας μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα όπως διαπιστώνουν καθημερινά και οι δημότες.


 
Η περιβαλλοντική επιβάρυνση, η οποία εγκληματικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους  για την δημόσια υγεία, είναι τεράστια και μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει, τόσο περνώντας από τον Περιφερειακό δρόμο Αλιβερίου όσο και κάνοντας μια βόλτα στην παραλιακή περιοχή του Κάμπου όπου τα λύματα του βιολογικού πέφτουν σχεδόν ακατέργαστα και δεν υπάρχει ούτε καν η απαραίτητη σήμανση που να αποτρέπει την κολύμβηση σε αυτό το σημείο. 
Οι δημότες γνωρίζουν το πρόβλημα και δεν κολυμπούν κοντά στο συγκεκριμένο σημείο που εκχύνεται ο βιολογικός, αντιθέτως οι επισκέπτες από άλλες περιοχές έχουν άγνοια και  επιλέγουν αυτή την παραλία η οποία φαίνεται υπέροχη και ήσυχη, με αποτέλεσμα να κολυμπούν, όχι απλά, σε βρώμικα αλλά σε άκρως επικίνδυνα για την υγεία τους νερά. 

Η κα. Θαλασσινού παραθέτει σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τον Περιφερειακό δρόμο του Αλιβερίου καθώς και από το "άθλιο" αντλιοστάσιο και αθλητικό χώρο  του  Καράβου, οι οποίες καταδεικνύουν τα προβλήματα  και για πολλοστή φορά αναφερόμενη στα θέματα αυτά,  σχολιάζει και κάνει έκκληση προς τη δημοτική αρχή.

Αλεξάνδρα Θαλασσινού
"Όχι φίλοι και φίλες...Δεν είναι το σημείο αυτό σε φέρνει και κάποια τριτοκοσμική χώρα....Είναι στον Περιφερειακό Δρόμο Αλιβερίου...Όπου αν πλησιάσεις ενδεχομένως να λιποθυμήσεις από τη δυσοσμία λόγω των υπερχειλισμένων βοθρολυμάτων....Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία...Να λυθεί το θέμα άμεσα από τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής....Μην αφήνετε άλλο τα λύματα να πέφτουν στον Παλέα...Επιτέλους νοιαστείτε για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία....Για το λόγο αυτό έχετε ψηφιστεί από το λαό της περιοχής....Για να ασχολείστε με την επίλυση σοβαρών προβλημάτων ..Αν το αποφασίσετε, εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας βοηθήσουμε με προτάσεις...."

Όσο για το εγκαταλελειμμένο γήπεδο μπάσκετ του Καράβου είναι πολλοί οι δημότες που δεν αντέχουν να το βλέπουν σε αυτή την κατάσταση ιδιαίτερα νιώθοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει ειδικά για τα νεαρά άτομα που το επισκέπτονται και πολλές καταγγελίες έχουν φτάσει στο eviaxpress από τις αρχές του καλοκαιριού.
Η κα Θαλασσινού αναφέρει σχετικά:
"Το πάλαι ποτέ γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ του Καράβου που κάποτε παίζαμε βόλεϊ ως αθλήτριες του Αστέρα και όπου κάποτε παίζαμε ως παιδιά μπάσκετ και όπου γίνονταν πολύ ωραίες καλοκαιρινές συναυλίες και δίπλα στο οποίο σε λίγο καιρό(χρόνια;)θα γίνει το Κολυμβητήριο Αλιβερίου και ο χώρος πάρκινγκ έχει ρημάξει και έχει αφεθεί στην τύχη του...Περίφραξη σκουριασμένη και κατεστραμμένη...Χόρτα ξερά παντού...Σκουπίδια και βαριά αντικείμενα παντού...Και το χειρότερο από όλα : τρομερή δυσοσμία που ανάλογα με τον άνεμο εξαπλώνεται σε όλο το Αλιβέρι...Ένα αντλιοστάσιο βοθρολυμάτων κάτω από τις κερκίδες το οποίο έχει ένα σάπιο ξύλινο σκέπασμα (τουτέστιν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κανένα παιδί μέσα),διακόπτες αφύλαχτοι, μόνο κάτι σκουριασμένα πορτάκια υπάρχουν... Ο Δήμος σε εγκατάλειψη...Αναμένουμε να επιληφθεί άμεσα του θέματος η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΚΑ. Αφήστε την πολιτική του διχασμού, της χυδαιολογίας και των ωραιοποιήσεων και λύστε το άμεσα...."

Περιφερειακός Αλιβερίου

Γήπεδο μπάσκετ Καράβου