Πολλές ενεργές εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις στα Βίλια


Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις στα Βίλια Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.


Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα συνεχίζουν να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, όμως δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι ήταν χθες Δευτέρα 16/8 και τις πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 17/8, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη.

Όλες οι προσπάθειες επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης έχουν επικεντρωθεί στο νοτιοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς στην περιοχή Γκίνη Μάντρας, και στο Νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς έχει ανακοπεί η επέκταση της φωτιάς.

Αυξημένη δύναμη εναέριων μέσων στην περιοχή, σημειώνεται ότι συνολικά επιχειρούν ανά περιόδους  14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200, αλλά οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Το θετικό είναι ότι σε τη διάρκεια της ημέρας δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα κατάφερναν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν συνεχώς στη δασική έκταση.

Στην περιοχή των Βιλίων επιχειρούν συνολικά, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση των αρχών, 330 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, και 115 οχήματα, καθώς και δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 143 πυροσβέστες από την Πολωνία, με 46 οχήματα.