ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταγγελίες βόμβα για το Σωματείο ΑμΕΑ Αλιβερίου "Άγγελοι στη Γη"Το eviaxpress.gr, πριν ένα μήνα 25/7/2021, δέχτηκε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν το Σωματείο ΑμΕΑ Αλιβερίου "Άγγελοι στη Γη" και πιο συγκεκριμένα την κα Κατερίνα Καραμάνου.Η κα Νέλλη Αντωνοπούλου και η κα Δέσποινα Ταβουλάρη, είναι οι δύο πρώτες κυρίες από τις οποίες καταγράψαμε τις καταγγελίες του. Εκπροσωπούν μία ομάδα περίπου 15 ατόμων, η οποία δηλώνει εξοργισμένη, αγανακτισμένη αλλά και αποφασισμένη να επανέρθει το Σωματείο ΑμΕΑ Αλιβερίου "Άγγελοι στη Γη" στην πρότερη μορφή του και λειτουργία του.

Έχουν ήδη αναρτήσει την διαμαρτυρία τους στο διαδίκτυο από τις 10 Ιουλίου :Σε αυτό το σημείο και πριν σας παραθέσουμε τις καταγγελίες, να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή των καταγγελιών, το eviaxpress.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κα Καραμάνου και της γνωστοποίησε την κατάσταση αλλά και το αίτημα της ομάδας που αντιδρά έντονα στους χειρισμούς της όσον αφορά το σωματείο ΑμEΑ "Άγγελοι στη Γη".

Το eviaxpress.gr στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει τα στοιχεία που χρειαζόταν, μετέφερε στην κα Καραμάνου πως ο σκοπός και ο στόχος της ομάδας αυτής που δρομολογεί κινητοποίηση εναντίον της, είναι μόνο, να συνεχίσει να λειτουργεί το Σωματείο με την συλλογικότητα, τη συνεργασία και το σεβασμό που προείχε για να διαλυθεί κάθε αμφιβολία και πρόβλημα. Η λύση θα ήταν, είτε μια συνάντηση για εξομάλυνση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ εκείνης και των καταγγελλουσών ή η προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών που καταρρίπτουν τις καταγγελίες, προκειμένου να δημοσιευθούν, ως αποκατάσταση των κατηγοριών που της επιρρίπτονται.
Αρχικά η κα Καραμάνου τόνισε στο eviaxpress, ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και έκανε ξεκάθαρο σε δεύτερη επικοινωνία η ίδια και σε μια τρίτη η δικηγόρος που την εκπροσωπεί, ότι εάν προχωρήσουμε στη δημοσίευση των καταγγελιών θα δεχτούμε τις νομικές συνέπειες.

Το eviaxpress.gr λειτουργώντας δημοκρατικά και αμερόληπτα, σας παραθέτει τις πρώτες δύο καταγγελίες και αναμένει από την κα Καραμάνου τα αποδεικτικά στοιχεία που τις διαψεύδουν, ώστε να δημοσιευθούν.

Σε ένα κλίμα αγανάκτησης τα μέλη αυτά, του Σωματείου που έχουν εργαστεί σκληρά για την εδραίωσή του, μέχρι την στιγμή που έχασαν κάθε δικαίωμα να συνεχίσουν να προσφέρουν, με την "εξοστράκισή" τους, ήθελαν, όλα αυτά τα άτομα, να καταθέσουν ο καθένας τη δική του καταγγελία.


Αρχικά τον λόγο δώσαμε στην κα Νέλλη Αντωνοπούλου:

"Το σωματείο "Άγγελοι στη Γη" ξεκίνησε το 2015 στις 11 Αυγούστου, καθώς ήταν όραμά μου, ως εθελόντρια που διετέλεσα από πολύ μικρή ηλικία σε διάφορους τομείς ανθρωπιστικής βοήθειας, να συνεχίσω το έργο μου στην όμορφη περιοχή του Αλιβερίου που δεν είχε καμία υποδομή υποστήριξης για τα ΑμΕΑ. Να προσθέσω, ότι διατηρώ κατοικία στον οικισμό "ΑΡΙΩΝ" Πολεμικού Ναυτικού στην Ακτή Νηρέως και είμαι μητέρα του Παναγιώτη Αντωνόπουλου Καθηγητή Βυζαντινολόγου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και ζει χωρίς την όρασή του. Αναζητώντας στο Αλιβέρι άτομα που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον, συνάντησα την κα Κατερίνα Καραμάνου με την οποία, από την πρώτη στιγμή, συνεργαστήκαμε κάτι παραπάνω από άριστα. Δημιουργήσαμε το Σωματείο και με ευχαρίστηση όλοι την ορίσαμε προσωρινή πρόεδρό του. Δυστυχώς πριν από ένα χρόνο που συζητήσαμε πως έπρεπε να προγραμματίσουμε τις πρώτες εκλογές του Σωματείου, το κλίμα και η κατάσταση ανατράπηκε άρδην. Έγιναν πολλά αδικαιολόγητα λάθη από την κα Καραμάνου, η οποία έβαλε παραπλανητικά εμένα και την κα Ταβουλάρη να υπογράψουμε μεταξύ άλλων εγγράφων, την αποδοχή μας ότι γινόμαστε επίτιμα μέλη του Σωματείου. Πράγμα που μας αφαιρεί το δικαίωμα ακόμη και να ψηφίσουμε στις εκλογές του Δ.Σ.
Στη συνέχεια όταν αντιληφθήκαμε τι είχε συμβεί, φιλικά, της ζητήσαμε να ανακαλέσουμε αυτή την ενέργεια και μας το απέκλεισε. Αν και συνηθίζεται μόνο μέσα από την Γενική Συνέλευση τα σωματεία να δίνουν επίτιμους τίτλους. Ακολούθησαν οι εκλογές, χωρίς να ανακοινωθούν ως προς την κατάθεση υποψηφιοτήτων, αλλά ούτε η διαδικασία διεξαγωγής με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μια απλή ανάρτηση στο fb και καμία άλλη ενημέρωση ή ειδοποίηση για τα μέλη, χωρίς καν να αναφέρεται η τοποθεσία...όπως βλέπετε.

Η κα Καραμάνου έκανε εκλογές χωρίς καμία εγκυρότητα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα είναι η ίδια πρόεδρος (πράγμα που κατά τη γνώμη μου θα γινόταν ούτως ή αλλιώς).
Είναι φανερό πως ήτανε μία προμελετημένη κίνηση εκ μέρους της, αφού έβγαλε εντέχνως απέξω όλα τα ενεργά μέλη που εξασφάλιζαν δραστηριότητα και πρόοδο για το Σωματείο και τους "αγγέλους του".
Απαιτούμε να ακυρωθούν οι εκλογές και να προχωρήσουμε το Σωματείο "Άγγελοι στη Γη" με την ίδια αγάπη, την συνεργασία όλων των μελών και το σεβασμό που αρμόζει και απαιτεί η ιδιαιτερότητα και ο ιερός σκοπός του, όπως όταν ξεκινήσαμε."

Στη συνέχεια η κα Δέσποινα Ταβουλάρη, ένα από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Σωματείου μέχρι τη στιγμή που χωρίς να το καταλάβει, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έγινε επίτιμο μέλος ... καταγγέλλει :

"Νιώθω θυμωμένη για τον δόλο με τον οποίο η κα Καραμάνου με έκανε εμένα και την κα Αντωνοπούλου επίτιμα μέλη ώστε να μην έχουμε δικαίωμα ούτε να ψηφίσουμε στις εκλογές του Σωματείου. Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πως ενόψει των εκλογών, η κα Καραμάνου σε ένα σχέδιο που εκτελούσε όπως φαίνεται μόνη της, με δόλιο τρόπο και κάνοντας κατάχρηση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού μας στο πρόσωπό της, αφαίρεσε όλα τα βιβλία της γραμματέας και της ταμείας από την κα Καρβουνιάρη και την κα Γραββάνη αντίστοιχα. Οι εκλογές έγιναν παράτυπα ! Κρυφά! Πήγαν άτομα να ψηφίσουν μεταξύ των ωρών που είχε ανακοινωθεί στο διαδίκτυο, αν και δεν ανέφερε τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών αλλά έψαξαν στα δύο πιθανά σημεία στο κτήριο πλησίον της Αγίας Μαρίνας και στο Εργατικό Κέντρο και δεν βρήκαν κανέναν, ήταν κλειστά και τα δύο συνεχώς.
Μέλη, μας ενημέρωσαν πως ειδοποιήθηκαν και ψήφισαν στις 8:00 η ώρα το πρωί δηλαδή εκτός των ωρών που ανακοινώθηκαν.
Είναι κρίμα ένα Σωματείο με τέτοιο κύρος, που καταφέραμε μέχρι σήμερα, όλες οι κυρίες εργαζόμενες γι αυτό, με μεγάλο ενδιαφέρον... ένα σωματείο που εκπροσωπεί έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, να είναι στα χέρια αποκλειστικά ανθρώπων που λειτουργούν αντιδημοκρατικά και προφανώς για να καλύψουν μόνο δικά τους προσωπικά συμφέροντα.
Το Σωματείο αυτό ξεκίνησε, και όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε, με σεβασμό τόσο στα μέλη του, ΑμεΑ, όσο και απέναντι σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία που το έχει στηρίξει. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί και θα αποκαταστήσουμε την ακέραιη λειτουργία του."