Η πύρινη λαίλαπα πέρασε στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού -Εκκενώθηκαν χωριά με απόφαση του Δημάρχου ΚοντζιάΑσταμάτητη η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα χωριά στην Βόρεια Εύβοια, περνώντας  προς την πλευρά του Αιγαίου στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, όπου εκκενώνονται χωριά κι  έχοντας κάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών όπως  δήλωσε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς,  μιλώντας στην ΕΡΤΗ φωτιά το βράδυ έφτασε  στην παραλία της  Αγίας Άννας, όπου ο κόσμος έφυγε με πλωτά μέσα. Έμειναν σε ξενοδοχεία, στον ξενώνα Αγίου Ιωάννη Ρώσου και άλλοι σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Επίσης το βράδυ εκκενώθηκαν χωριά με απόφασή του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά.

 Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος : 

“Ανέλαβα την ευθύνη της εκκένωσης της Κοκκινομηλιάς, του Κρυονερίτη, των Μηλεών, των Ελληνικών, του Αγριοβοτάνου, των Αγδινών, των Βασιλικών και της Τσαπουρνιάς.
Η κατάσταση είναι δύσκολη.
Συνιστούμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη.”

«’Είναι ότι πιο δύσκολο έχω αντιμετωπίσει στα δεκαπέντε χρόνια της αυτοδιοικητικής διαδρομής. Είναι μια δασική πυρκαγιά η οποία θα μείνει στην ιστορία ίσως ως η χειρότερη του αιώνα και θα είναι εμβληματική για τα δεδομένα της χώρας μας» ανέφερε ο δήμαρχος Κοντζιάς.

Σε απόγνωση και ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, ο οποίος καταγγέλλει  πως είναι "εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του θεού χωρίς  εναέριες δυνάμεις και σήμερα", τόνισε ο δήμαρχος.

Από τα Ψαχνά επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο προς Μαντούδι, ενώ μάλλον θα χρειαστεί να διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού.