Εν μέσω δριμύ καύσωνα ...το νερό, νεράκι λένε στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου κάτοικοι και παραθεριστές - Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑΜοιάζει απίστευτο αλλά συμβαίνει και πάλι ...κι αυτή τη φορά εν μέσω του πολυήμερου και πολύ δυνατού καύσωνα που πλήττει όλη τη χώρα καθώς και την Εύβοια, χωρίς καθόλου νερό μένουν για ημέρες ολόκληρες κάποιες περιοχές, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Όπως τις τρεις τελευταίες ημέρες ο Μισόκαμπος στην Κύμη, η παραλία της Κύμης η οποία φέρει το μεγαλύτερο φορτίο του τουρισμού όλης της περιοχής, η Ακτή Νηρέως Αλιβερίου επίσης χωρίς νερό κ.ά.
Πολλές και συνεχείς είναι οι διακοπές νερού που σημειώνονται στα μικρά χωριά και οικισμούς όπως το Βίταλο, το Πόρτο Μπούφαλο, την Κορασίδα, μέσα στην Κύμη, σε όλο το εύρος του Αλιβερίου, στο Αυλωνάρι... πλήττοντας τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τα καταλύματα των παραθεριστών και των τουριστών που βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία.
Ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι κι έτσι είναι πλέον πολύ γνώριμο για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αλλά όσα χρόνια ακόμη κι αν περάσουν μένοντας σε αυτή τη βαλτωμένη κατάσταση, δεν θα γίνει ποτέ οικείο.
Έξω φρενών είναι οι κάτοικοι, δεκάδες είναι οι καταγγελίες που καταφτάνουν από σχεδόν παντού, βασανιστικές οι καταστάσεις που ζουν και περιγράφουν.

Ωστόσο η ΔΕΥΑΚΑ λόγω λειψυδρίας, είχε προβλέψει το πρόβλημα κι έχει ειδοποιήσει τον κόσμο μέσω των προέδρων των κοινοτήτων, να θέσει προτεραιότητες και να χρησιμοποιεί το νερό για τα απαραίτητα κι όχι για το πότισμα των κήπων και των περιβολιών. Επίσης όλο το προσωπικό της επιχείρησης ύδρευσης του δήμου, κάνει αγώνα δρόμου και πλέον του ωραρίου εργασίας του, στις συνθήκες καύσωνα που όλοι γνωρίζουμε για να επιλύει βλάβες και να δρομολογεί την αποκατάσταση των προβλημάτων, καθημερινά.
Αυτά μας επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Νίκος Καραγιάννης ο οποίος υπογράμμισε :
" Ζητάμε την κατανόηση και κυρίως την συνεργασία των πολιτών να μην καταναλώνουν αλόγιστα το νερό για τα ποτίσματα. Υπάρχει, έλλειψη νερού."