Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη Ευβοίας- Τι είπε ο δήμαρχος Τσαπουρνιώτης στο dotradio.grΟλονύχτια  μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι της περιοχής με χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες και όλες τις επίγειες δυνάμεις αφού από νωρίς  η αποπνικτική ατμόσφαιρα  από τους πυκνούς καπνούς κράτησε τα εναέρια μέσα για αρκετές ώρες καθηλωμένα, προσπαθώντας μάταια να περιορίσουν την ορμή της πύρινης λαίλαπας και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά της οποίας τα μέτωπα συνεχώς άλλαζαν.


«Η χτεσινή νύχτα δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της περιοχής» σημείωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης 
κάνοντας λόγο για μεγάλη και απόλυτη καταστροφή αλλά και για την ανάγκη περισσότερων δυνάμεων. 

Η φωτιά που ξέσπασε στην Τρίτη 3/8 μαίνεται μέχρι αυτήν την ώρα, με επίγειες και με εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν την κατάσβεσή της .

Σήμερα Τετάρτη 4/8, στις 6:30  το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο δημοτικό κατάστημα Λίμνης. 

Αυτή την ώρα  γίνονται ρίψεις από τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή ενώ επιστρατεύθηκε και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev–200.

Ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν, ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες γίνονται και από υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.

Έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί και έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από οικισμούς. Μιλώντας στο DOTRADIO.gr, ο  δήμαρχος  Τσαπουρνιώτης ζήτησε ενίσχυση με εναέρια μέσα πυρόσβεσης. 

Στον ίδιο τόνο και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για 150 σπίτια καμένα, τονίζοντας ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. «Είναι δύσκολα τα μέρη» για να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις σημείωσε ο κ. Λιάσκος, επισημαίνοντας ότι η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.