Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία της Κακιάς Σκάλας ΑλιβερίουΜε την ιδιαίτερη λαμπρότητα διανύοντας τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο επί την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την παραμονή της εορτής Κυριακή 22 Αυγούστου,  εσπέρας όπου ο ήλιος έγνω την δύσην αυτού και βάση των υγειονομικών διατάξεων, τελέσθηκε ο υπαίθριος Πανηγυρικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτοκου της επιλεγομένης Παναγίτσας  στην μαγευτική παραθαλάσσια τοποθεσία του όρμου επί του βράχου της Κακιάς Σκάλας Αλιβερίου στην επαρχιακή οδό Αλιβερίου - Κύμης με την επιβλητική θέα του γαλάζιου του Ευβοϊκού Κόλπου προσελκύοντας τον κάθε πιστό να σταθεί και να εναποθέσει τα αιτήματα του προς την ιερά εικόνα της ενισχύοντας τον με την ευλογία και την μητρική προστασία της.Ο Ιερός Ναός της Παναγίτσας ανηγέρθη κατά το έτος 1910 από τον ευσεβή και φιλάγιο κτήτορα Λεωνίδα Μπαϊρακτάρη πατέρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εκ του χωρίου Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου καταγομένου στο οποίο και ανήκει ενοριακά.

Στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας Πανοσ. Αρχιμ. Νικοδήμος Πόγκας με την συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμ. Δανιήλ Στέφα Προϊστάμενου Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών, από την Ιερά Μητροπόλη Θηβών και Λεβαδείας του Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Βογιατζή εφημερίου ενορίας Αγίου Ιωάννου  και του Διακόνου Αποστόλου Μπάκουλη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος και εν συνεχεία εψάλει από τους ιερείς και ιεροψάλτες η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο με την συμμετοχή των πιστών που τίμησαν την εορτή ιστάμενοι εκ του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού και συμπροσευχόμενοι με θερμές ικεσίες και αιτήματα προς την Υπεραγία Θεοτόκο και με εν ευλαβία και τάξη να προσκύνησουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.


Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού όπως είθισται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της νύχτας έτσι και φέτος υπό την αυγουστιάτικη πανσέληνο πραγματοποιήθηκε η ολονύχτιος αγρυπνία πολλών πιστών που παραμένουν μέχρι το πρωί  ψαλομένων των της ιεράς παρακλήσεως ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Πιλάτης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Σαμαρά - Μπότη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου, ο Πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας κ. Αναστάσιος Δημητρίου, καθώς επίσης συμμετείχε για την τήρηση των οδικών μέτρων και η Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου για την ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων του επαρχιακού δικτύου καθ' όλη την διάρκεια της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού.

Την υμνωδία εκ του αναλογίου διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες ο εξ Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και μαθητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Χαλκίδος Νικόλαος Δημητρίου με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας  Δημήτριο Πετρογιάννη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την άψογη ευπρέπεια του ιερού ναού για την διεξαγωγή της εορτής επιμελήθηκε ο εφημέριος της ενορίας π. Ευάγγελος Βογιατζής με την συνεργασία του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πολλών εθελοντών της ενορίας.