Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πριν μπει ο Σεπτέμβρης
Σε έξαρση η  μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας έχει αρχίσει να φαίνεται έντονα ενώ οι ειδικοί αναμένουν  επιδείνωση της κατάστασης μετά και την επιστροφή και των τελευταίων από τις διακοπές τους  .


Η κυβέρνηση αύριο Τρίτη  24/8  θα προχωρήσει στην   ανακοίνωση νέων μέτρων για τον Σεπτέμβριο μήνα καθώς το σχέδιο για το πολυπόθητο τείχος ανοσίας εντός του Αυγούστου δεν ευόδωσε.

Τα μέτρα τα οποία  αναμένεται να ανακοινωθούν αρχικά αφορούν τους κλειστούς χώρους σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας όπου θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Ένα δεύτερο πιθανό μέτρο είναι η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους του χώρους.

«Μας έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τα κρούσματα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Να τηρήσουμε όποια μέτρα μπορούμε ώστε να μη ξεφύγει η πανδημική κρίση. Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα», επισήμανε  χαρακτηριστικά,  σήμερα το πρωί μιλώντας στην τηλεόραση του Mega και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Νίκος Τζανάκης.

Παράλληλα γίνεται λόγος να σταματήσει η δωρεάν διάθεση self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην εκπαίδευση.  Οπότε  οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν για μοριακό ή Rapid Test δυο φορές μέσα στην εβδομάδα.

Η διάθεση των self test θα συνεχιστεί για τους μαθητές. Θα είναι δωρεάν και θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτά δύο φορές την εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι  θα παραμείνουν τα μέτρα που ισχύουν προκειμένου να ταξιδέψει ένας πολίτης  και τους επόμενους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown έχει αποκλειστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο θα συνεχίσουν να έχουν καθαρά τοπικό χαρακτήρα.