Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Η Εύβοια, όπως και κάθε νομός, έχει έναν πρωταθλητή που δεν έχει χρήματα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό
Τα προβλήματα βιοπορισμού των πρωταθλητών μας, όπως αναδείχθηκαν από τις δηλώσεις των αθλητών και των προπονητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σχολίασε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης.


"Αξίζουν διπλά μπράβο στους Ολυμπιονίκες μας, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Λευτέρης Πετρούνιας, γιατί ο αθλητισμός έχει αφεθεί στη μοίρα του τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η μόνη προσπάθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού αφορά το πως θα ελέγξει τις ομοσπονδίες και το πως θα χρησιμοποιήσει 20.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά για την προσωπική του προβολή στο Τόκιο", σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ευβοίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η περίπτωση του πρωταθλητή της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη δεν είναι η μοναδική, καθώς χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες έχουν σοβαρά οικονομικά θέματα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Εύβοια, όπως υποστήριξε, όπου ο Χαλκιδαίος πρωταθλητής ορεινής ποδηλασίας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα προκειμένου να εξασφαλίσει ποσά όπως 20.000 και 30.000 ευρώ τον χρόνο για τα ταξίδια που θα πρέπει να κάνει για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε: "Δεν γίνεται οι αθλητές και οι αθλήτριές μας να εξαρτώνται από δωρεές επιχειρηματιών, και είναι χρέος της Πολιτείας να χαράξει σοβαρή πολιτική για τον αθλητισμό".