"Το έξυπνο χωριό" είναι ο μεγάλος στόχος του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Αναστάσιου Βελισσαρίου


Μπαίνοντας στην εποχή του τρύγου των σταφυλιών το eviaxpress.gr επισκέφτηκε στο οινολογικό- χημικό εργαστήριο στα Λέπουρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, τον ιδιοκτήτη, Οινολόγο, Χημικό Α΄ κ. Αναστάσιο Βελισσαρίου. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοχή, πάντα τέτοια εποχή, για την παραγωγή του κρασιού. Είναι αμέτρητοι εκείνοι που βάζουν ένα - δύο βαρελάκια για το σπιτικό τους και αρκετοί εκείνοι που εμφιαλώνουν και εμπορεύονται το κρασί τους, με ιδιαίτερη επιτυχία. 


Βέβαια ο κ. Βελισσαρίου έχει και την ιδιότητα του  Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κάθε φορά που κάποιος μιλά μαζί του διαπιστώνει ότι είναι ο άνθρωπος κλειδί για τα Αγροδιατροφικά θέματα ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας κι αυτό οφείλεται,  στις πλούσιες γνώσεις του και πολύ περισσότερο στο ότι τον διακατέχει ένας υπέρτατος σεβασμός στον άνθρωπο και στη φύση, ενώ ποτέ δεν έκρυψε την ξεχωριστή αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα χωριά της Κύμης.   
Σε άριστη συνεργασία πάντα με τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη, εργάζεται αδιαλείπτως, για τα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της Στερεάς και της Εύβοιας, τις ανάγκες από την παραγωγή , την συσκευασία μέχρι και την προώθηση τους.  
Οι  αστείρευτες ιδέες του σε συνδυασμό με το όραμά του,  οι επόμενες γενιές να παραλάβουν μια κληρονομιά  που δεν θα έχει χάσει την αξία της, μέσα από όλα τα δεινά που συμβαίνουν φαίνεται να μπορεί να . τον κάνουν να εργάζεται ακούραστα για την προώθηση της αγροδιατροφικής και την ανάπτυξη  του πρωτογενή τομέα ιδέας σε όλο το εύρος της Στερεάς και της Εύβοιας.
Η συζήτηση  με τον κ. Βελισσαρίου ξεκινά από τα σταφύλια, τον τρύγο και την οινοπαραγωγή. Τι διακρίνει εκείνος, μέσα από την εμπειρία του για τη φετινή σεζόν που μόλις ξεκίνησε;  Επιχειρηματικά για τους παραγωγούς , ποιες είναι οι  προτάσεις και οι στόχοι της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ; 
Ο κ. Βελισσαρίου μας κρατάει μια έκπληξη για το τέλος της συνέντευξης,  Αποκαλύπτει τον μεγάλο στόχο που κρύβεται πίσω από τις δράσεις και τις προσπάθειες του. Να επιτευχθεί το "έξυπνο χωριό" για όλα τα χωριά της Στερεάς Ελλάδας. Εκείνο δηλαδή που θα έχει όλα όσα χρειάζονται και κυρίως οικονομικούς πόρους τους οποίους  οι αγροτοδιατροφικές δραστηριότητες μπορούν να εξασφαλίσουν, ώστε οι νέοι να μην φεύγουν από τον τόπο τους. 

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον κ. Αναστάσιο Βελισσαρίου, εδώ