Άλλη μια μεγάλη μάχη απόψε στη Βόρεια Εύβοια : Ανθρώπινη αλυσίδα για Καματριάδες και Γαλατσώνα να ανακοπεί το μέτωπο πριν την Ιστιαία


Στις περιοχές ΚαματριάδεςΓαλατσώνα και Καστρί όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα αλλά και στις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται σε ΠευκίΓούβες και Γερακιού επικεντρώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη φωτιά που ξέσπασε πριν επτά ημέρες στη Βόρεια Εύβοια να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.


Αποστολή CNN Greece - Λευτέρης Παρτσάλης

Η πύρινη λαίλαπα έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτες εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης και δάσους στη Βόρεια Εύβοια, αφήνοντας χιλιάδες σπίτια κατεστραμμένα και σκορπώντας θλίψη αλλά και απόγνωση στους κατοίκους.

Εξαιρετικά δύσκολη αναμένεται να είναι και η αποψινή νύχτα, καθώς η εκδηλώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, απειλώντας οικισμούς και το τελευταίο κομμάτι παρθένου δάσους της περιοχής. Η «μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων θα είναι ολονύχτια μέχρι να επανέλθουν τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα δύο πιο επικίνδυνα ενεργά μέτωπα είναι σε Γαλατσώνα και Καστρί, ενώ μια απότομη αλλαγή της έντασης των ανέμων μπορεί να απειλείσει και την Ιστιαία, μια πόλη 25.000 κατοίκων.

Στις 19:44 νέο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονται στην Αβγαριά Εύβοιας να εκκενώσουν την περιοχή τώρα προς την Ιστιαία.

Στο χωριό Καματριάδες, που περιβάλλεται από παρθένο και μη προσβάσιμο δάσος σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Ιστιαίας. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν με κάθε διαθέσιμο μέσο να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στη φωτιά που πλησιάζει απειλητικά.