Φρίκη και τρόμος στο Αφγανιστάν - Ταλιμπάν από σπίτι σε σπίτι - Εν ψυχρώ εκτελέσεις


Το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνουν ήδη οι Ταλιμπάν, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι απέχουν πολύ από τους Ταλιμπάν που διοικούσαν το Αφγανιστάν πριν από 20 χρόνια με βασανισμούς, δολοφονίες και απειλές.Ωστόσο, ήδη η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι Ταλιμπάν σκότωσαν ήδη τον περασμένο μήνα εννιά άνδρες Χαζάρα στην επαρχία Ghazni του Αφγανιστάν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως 6 από τους άνδρες πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βασανίστηκαν μέχρι θανάτου. Ένας εξ αυτών ακρωτηριάστηκε πριν πεθάνει…
Παρά το γεγονός ότι δηλώνουν πως δεν θα πάρουν εκδίκηση από όσους τους πολέμησαν, έχουν ήδη σκοτώσει αρκετούς ορκισμένους εχθρούς τους. Όπως τον γενικό στρατηγό Haji Mullah Achakzai της επαρχίας Badghis. Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο όπου έχουν δέσει τον Haji χειροπόδαρα και αρχίζουν να τον γαζώνουν με σφαίρες.
Την ίδια ώρα, δεκάδες ακόμα αξιωματούχοι έχουν ήδη φυλακιστεί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι Ταλιμπάν πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και συλλαμβάνουν όποιον είναι ικανός να πολεμήσει.

Σύμφωνα με την dailymail, έχουν στρέψει το μένος τους ενάντια σε όσους τόλμησαν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ.

Πολλοί υψηλόβαθμοι στρατιιώτες, μετέδωσε η Telegraph, κρύφτηκαν και ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη χώρα. Πρόκειται για στρατιώτες που συνεργάζονταν για χρόνια με ξένα στρατεύματα και είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος των Ταλιμπάν.

 Τώρα, οι ίδιοι φοβούνται για αντίποινα.

ΒΙΝΤΕΟ

 

Υπάλληλος της προηγούμενης κυβέρνησης δήλωσε πως έχει στοχοποιηθεί γιατί υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να έχουν μια σωστή μόρφωση και εκπαίδευση. Ο ίδιος δήλωσε πως την Κυριακή οι Ταλιμπάν πήγαν σπίτι του και τον ανέκριναν χωρίς απειλές. Αλλά από τη συνέντευξη τύπου της Τρίτης όπου οι Ταλιμπάν παρείχαν πλήρη αμνηστία στους αντιμαχόμενους, έφυγε από το σπίτι του για να κρυφτεί, καθώς κατάλαβε πως θα γινόταν το αντίθετο: θα τους κυνηγήσουν δίχως έλεος. Από τότε οι Ταλιμπάν έχουν πάει στο σπίτι του αναζητώντας τον τουλάχιστον 12 φορές: «Τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα, Με το που χτυπάει η πόρτα αρχίζουν να κλαίνε όλα μαζί. Νομίζουν ότι θα τα σκοτώσουν».

Όπως είπε, δεν κατάφερε να περάσει στη Βρετανία με κάποια από τις πτήσεις, καθώς δεν είχε προσληφθεί επίσημα από την Βρετανική κυβέρνηση.