Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Εύβοια – Τι είπε ο Δήμαρχος Τσαπουρνιώτης


Ομάδα με μέλη της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας για να παρέχουν στήριξη .


Αρχικά επισκέφτηκαν το δημοτικό κατάστημα στο Μαντούδι. Παρέδωσαν ζωοτροφές στον Πρόεδρο των Παπάδων.

Συνομίλησαν για τα τεράστια προβλήματα που άφησε πίσω της, για την περιοχή η πύρινη λαίλαπα, με τους αυτοδιοικητικούς κ. Σκουμπρή Νίκο, κ. Αργύρη Λιάσκο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παναγιώτη Αρβανίτη.

Εν συνεχεία επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη στο δημαρχείο στη Λίμνη ο οποίος τους ανέφερε ότι περίπου 70 οικογένειες έμειναν χωρίς σπίτι στη Λίμνη και 150 οικογένειες ρητινοκαλλιεργητών έμειναν χωρίς δουλειά.

Επιπλέον 372.000 στρέμματα κάηκαν και τον δασικό όγκο θα τον διαχειριστεί το Δασαρχείο ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει σκοπό να πιέσει για να γίνει κοινωφελές πρόγραμμα οκτώ ετών ώστε να προσληφθούν δασοπυροσβέστες και δασοφύλακες.
Επίσης ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης επισήμανε ότι τον αστικό όγκο θα τον διαχειριστεί ο Δήμος, με αντιπλημμυρικά έργα που υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο περιβάλλοντος στις περιοχές:
Λίμνη, Ροβιές, Σπίαδα, Αγία Άννα και τον καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων θα τον αναλάβει η Περιφέρεια.
Ο Δήμαρχος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας τόνισε πως είναι η μεγαλύτερη καταστροφή της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια κι ότι στα κορμοδέματα που θα γίνουν θα πρέπει να αξιοποιηθούν ντόπιοι εργάτες γιατί δεν θα ήθελαν να γίνουν επαίτες αλλά προτιμούν να αξιοποιηθούν σε αυτές τις δουλειές

Παρέδωσαν εκτός από ζωοτροφές όσα είδη πρώτης ανάγκης μπόρεσαν να μεταφέρουν με τα οχήματα τους όπως είδη υγιεινής γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, φαρμακευτικό υλικό, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, κρεμοσάπουνα, καινούργιες σαγιονάρες , καινούργια παιδικά παπούτσια και πολλά άλλα απαραίτητα.

Στην αποστολή συμμετείχε το μέλος του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αλιβεριου κ. Γιώργος Θαλασσινος, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας κ. Τάσος Πρατσολής και μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, η κα. Δέσποινα Κολιοβέτα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας, η κα. Κωνσταντίνα Κολιοβέτα νηπιαγωγός και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκίδα, ο κ. Κώστας Παππάς μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας, ο κ. Χρήστος Πιλάλης μέλος του συντονιστικού του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η κα Σοφία Αγγελέτου κ.α..