Λουκέτα και υποβαθμίσεις σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητά ο "Δήμος για όλους"
Μόλις εχθές, Παρασκευή 20 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το νέο ΦΕΚ το οποίο προσδιορίζει ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022.


Στα καρφιά βρίσκεται η δημοτική παράταξη "Δήμος για όλους" αλλά και δεκάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι διάβασαν ή ενημερώθηκαν ότι καταργούνται τα Νηπιαγωγεία Βέλους, Αγίου Ιωάννη, Αργυρού και Μετοχίου και τα Δημοτικά Σχολεία Κοσκίνων και Αργυρού. Συγχωνεύονται τα δύο τετραθέσια Δημοτικά Αγίου Λουκά και Αγίου Ιωάννη σε ένα τετραθέσιο με έδρα τον Άγιο Λουκά. Υποβιβάζονται τα Δημοτικά Σχολεία 1ο ΔΣ Αλιβερίου από 12/θ σε 9/θ, το 2ο ΔΣ Αλιβερίου από 12/θ σε 8/θ, του Δύστου από 4/θ σε 3/θ, των Ζαράκων από2/θ σε 1/θ, του Μετοχίου από 2/θ σε 1/θ, του Μονοδρίου από 3/θ σε 2/θ, του Οξυλίθου από 6/θ σε 4/θ.
Η δημοτική παράταξη "Δήμος για όλους" και η επικεφαλής της κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού αντέδρασε άμεσα και ζητά την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου. Ενώ κάνει έκκληση για την κινητοποίηση όλων ώστε να μην επιτραπούν καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Αντιπρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, με επιστολή της ζητά έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, η οποία αναλυτικά αναφέρει:


"Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μετά μεγάλης μου έκπληξης και λύπης διάβασα σήμερα το ΦΕΚ3897/20-08-2021 το οποίο αφορά ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022 και έχω αρχίσει ήδη να γίνομαι δέκτης παραπόνων, διαμαρτυρίας και οργής των συναδέλφων μου εκπαιδευτικών καθώς σύμφωνα με αυτό:
Καταργούνται τα Νηπιαγωγεία Βέλους, Αγίου Ιωάννη, Αργυρού και Μετοχίου και τα Δημοτικά Σχολεία Κοσκίνων και Αργυρού. Συγχωνεύονται τα δύο τετραθέσια Δημοτικά Αγίου Λουκά και Αγίου Ιωάννη σε ένα τετραθέσιο με έδρα τον Άγιο Λουκά. Υποβιβάζονται τα Δημοτικά Σχολεία 1ο ΔΣ Αλιβερίου από 12/θ σε 9/θ, το 2ο ΔΣ Αλιβερίου από 12/θ σε 8/θ, του Δύστου από 4/θ σε 3/θ, των Ζαράκων από2/θ σε 1/θ, του Μετοχίου από 2/θ σε 1/θ, του Μονοδρίου από 3/θ σε 2/θ, του Οξυλίθου από 6/θ σε 4/θ.

Πρώτα από όλα, ζητήθηκε φέτος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας να γνωμοδοτήσει σχετικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης, όπως γινόταν όλα τα χρόνια;

Δεύτερον, στις 6 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίστηκε ομόφωνα να διατεθούν διάφορα χρηματικά ποσά από τη ΣΑΤΑ των σχολείων για να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός πολλών σχολικών μονάδων του Δήμου μας, ανάμεσα στα οποία ήταν και το Νηπιαγωγείο Βέλους που τελούσε υπό αναστολή λειτουργίας(και άρα δεν κόστιζε τίποτα στο Δήμο και στο κράτος) αλλά φέτος θα ανοίξει με αρκετά παιδιά. Από τη μία οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και η σχολική επιτροπή το ανοίγουν, διαθέτουν χρήματα για αυτό και από την άλλη τοΥπουργείο Παιδείας το καταργεί;

Τα χρόνια της κρίσης, από το 2009 και μετά, πράγματι ατιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τα τελευταία 5 χρόνια όμως παρατηρούμε μια αύξηση στις γεννήσεις άρα είναι απαράδεκτο να υποβιβάζει η κυβέρνηση, να καταργεί ή να συγχωνεύει σχολεία τα οποία πλέον μπορούν να κρατηθούν για αρκετά χρόνια...

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικων, των Διευθυντών και των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που καταργούνται ή υποβιβάζονται ή συγχωνεύονται και των Προέδρων των αντίστοιχων Κοινοτήτων ώστε να αποφασίσουμε εμείς για την τύχη των σχολείω μας και των παιδιών μας αφού δε ρωτηθήκαμε πριν εκδοθεί το ΦΕΚ....Είναι ώρα να μιλήσουμε και να αποφασίσουμε....

Για τη δημοτική παράταξη Δήμος για Όλους
Αλεξάνδρα Θαλασσινού"