Η Εορτή των Αγίων Μακκαβαίων και του Οσίου Γερασίμου του εκ Καρύστου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Την Κυριακή 1η Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι των Αγίων Μακκαβαίων της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Παραλίας Πετριών επαρχίας Αλιβερίου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον π. Λάμπρο Φωτόπουλο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και κτήτορα του ιερού παρεκλησίου τον π. Κωνσταντίνο Κοντογιαννάκο εφημέριο ενορίας Αγίων Αποστόλων και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Αποστόλου Μπάκουλη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχόμενος καταλλήλως προς όλους  τους παρευρισκόμενους πιστούς οι οποίοι συμμετείχαν ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων, κ
αθώς επίσης την ιδία ημέρα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της πόλεως Καρύστου εορτάσθηκε η ετήσιος μνήμη στον τιμώμενο Όσιο και θεοφόρο πατέρα ημων Γεράσιμο τον Ευβοέα τον γόνο εκ Καρύστου ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Σιναϊτου και συνασκητής του για μεγάλο διάστημα και με την έντονη άσκηση και την αδιάλειπτη προσευχή του έγινε άξιο πρότυπο των σιναϊτών μοναχών.

Κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε ο εκ του Οικομουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ  άγοντα την ονομαστική εορτή π. Γεράσιμο Παρίση και Αρχιερατικού Επιτρόπου  Καρύστου  τον Πανοσ Αρχιμ  Πορφύριο Γιαννάκη τον   Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή τον Πρωτοπρ  Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού και του Διακόνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους τους παρισταμένους πιστούς οι οποίοι ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο Γεράσιμο.