Αναστάσιος Πάττας : Πως μπήκε το Οριστικό Λουκέτο στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ιωάννη ΑλιβερίουΤεράστιο ζήτημα για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου αποτελεί  η κατάργηση,  η υποβάθμιση και οι συγχωνεύσεις  πολλών σχολικών μονάδων σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ (3897Β΄/20-8-21). Απόψε Τετάρτη 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί   έκτακτη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβούλιου κατόπιν αιτήματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και της επικεφαλής κας Αλεξάνδρας Θαλασσινού 

Το eviaxpress.gr με αναλυτικά ρεπορτάζ έχει κατά το παρελθόν παρακολουθήσει την υπόθεση της συγχώνευσης των Δημοτικών  Σχολείων του Αγίου Ιωάννη και του  Αγίου Λουκά, που είχε προηγηθεί το 2019, η οποία αποτράπηκε τον Νοέμβριο του 2019 από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάνουμε  στο οριστικό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη. 

Απόσπασμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, 18 Νοεμβρίου 2019
  "

Τον λόγο δώσαμε στον πλέον αρμόδιο, ο οποίος  γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την πορεία του προβλήματος μέχρι και την τελική εξέλιξη. 
Ο  Διευθυντής του Δημοτικού  Σχολείου Αγίου Ιωάννη  κ. Αναστάσιος Πάττας,  επισήμανε : 

"Λυπάμαι που το Σχολείο του χωριού μου κλείνει οριστικά με την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και χωρίς τη συναίνεση των τοπικών φορέων παρόλο που είχε τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών/τριων για να λειτουργήσει ως 2θέσιο με ολοήμερο τμήμα κατά το σχολικό έτος 2021-22.
Επειδή σήμερα έχει προγραμματιστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και επειδή πολλά γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά συζητώνται στην τοπική κοινωνία θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα εξής:

  Το Σεπτέμβριο του 2019 τα Σχολικά Συμβούλια των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Ιωάννη και Αγίου Λουκά, μέλη των οποίων είναι όλοι οι διδάσκοντες και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, σε πλήρη αρμονία και συνεννόηση μεταξύ τους εισηγήθηκαν προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη συγχώνευση των δύο Σχολείων με εκ περιτροπής έδρα ανά έτος λειτουργίας.

 Το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη ομόφωνα αποφάσισε κατά της συγχώνευσης με τον τρόπο που εισηγήθηκαν τα ανωτέρω Σχολικά Συμβούλια ζητώντας να παραμείνει το Σχολείο χωρίς συγχώνευση και "όσο πάει..."

 Το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 18 Νοεμβρίου 2019, την οποία μπορείτε να δείτε στο You Tube https://www.youtube.com/watch?v=JDjwOq6vaf8&t=17326s και στο χρονικό σημείο 4:42:10 , με εξαίρεση τον κ. Χρήστο Σαμαρά και την κ. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, καταψήφισε την εισήγηση των δύο Σχολικών Συμβουλίων απαξιώνοντας δύο Συλλόγους Διδασκόντων και δύο Συλλόγους Γονέων με τη δικαιολογία ότι δεν στέκει νομικά ,γεγονός για το οποίο διαφωνώ, και ξεχνώντας ότι ο ρόλος του Συμβουλίου κατά νόμο ήταν απλά εισηγητικός αφού η τελική απόφαση παίρνεται από το Υπουργείο.

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, είχε δεσμευτεί να προωθήσει την απόφαση-εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Υφυπουργό Παιδείας η οποία είχε εκφραστεί θετικά για να εξετάσει το θέμα.
Δυστυχώς η απόφαση-εισήγηση δεν πάρθηκε ποτέ...