Φάνης Σπανός: «Τα μέτωπα στους οικισμούς γίνονται πιο διαχειρίσιμα»- Διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ διασταύρωσης Στουπαίων και Μαρμαρίου -BINTEO


Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φυγιά, Μαρμαρίου Καρύστου λόγω των ισχυρών ανέμων που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. 

Η τροχαία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.


 

Λόγω της κατάστασης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν τα ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Συνδρομή παρέχουν 2 Σινούκ της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και ένα συντονιστικό.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί και περιοριστεί στην περιοχή του Κοκκίνη.

«Τα μέτωπα που είναι στους οικισμούς γίνονται πιο διαχειρίσιμα. Υπάρχει ένα μέτωπο στη διασταύρωση για Τσακαίους και ένα μέσα στην Καναλιά πριν τη διασταύρωση του Μαρμαρίου. Υπάρχουν εναέρια μέσα, έχουμε δουλειά και δεν έχει ξεφύγει ο κίνδυνος. Ζημιές σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν έχουμε πληροφόρηση για ολοκληρωτική καταστροφή σπιτιών » δήλωσε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός

«Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης .

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε  στο Twitter επιβάτης του πλοίου που αναχώρησε το πρωί από το Μαρμάρι, το μέτωπο είναι μεγάλο

«Η φωτιά στο Μαρμάρι, (ανήκει στο Δήμο Καρύστου), όπως φαίνεται μέσα από το πλοίο κατά τον απόπλου του, στις 6:45 π.μ από το λιμάνι» αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.