Παραμένει στην θέση του ο Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού


Ο Υπουργός Άμυνας και το ΓΕΣ ανακοίνωσαν πως ο διοικητής Αεροπορίας Στρατού κ. Γιώργος Κουμεντάκης θα παραμείνει στην θέση του και δεν θα παραιτηθεί.


Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Άμυνας κου. Νίκου Παναγιωτόπουλου, σχετικά με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την παραίτηση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού: "Καλούμε όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν".

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νιίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν".


Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Γενικό Επιτελείο Στρατού: "Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του, όπως έκανε ως τώρα".

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η παραίτηση σχετιζόταν με τη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων. Σημειώνεται πως ο κ. Κουμεντάκης έχει την ευθύνη των ελικοπτέρων Σινούκ. Ενώ, όπως είχε μεταδώσει το κεντρικό δελτίο του OPEN, η παραίτηση σχετιζόταν με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.


Αφότου διαδόθηκαν πληροφορίες περί παραίτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Αρα, ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν. Οπως φαίνεται, το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για ''λόγους αεροναυπηγικής'' και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή".