Ιδιαίτερα συναισθήματα για τους εκπροσώπους Καλεντζίου που μετέφεραν βοήθεια στη Βόρεια Εύβοια


Όλη η Εύβοια μια γροθιά, όλοι μαζί από πολλά άλλα σημεία της Ελλάδας για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας. Φορείς, σύλλογοι, από μεγάλες πόλεις μέχρι τα πιο μικρά χωριά και οικισμούς, συγκεντρώνουν είδη προσπαθώντας να καλύψουν καθημερινές πρώτες ανάγκες των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, ολάκερο το βιός τους καθώς και ζωοτροφές γιατί πλέον τα ζώα δεν μπορούν να τραφούν από την φύση.


Ανάμεσα στην τεράστια λίστα των εθελοντών που προσφέρουν βοήθεια, βρίσκεται και ο Σύλλογος Καλεντζίου "Προφήτης Ηλίας".
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και του χωριού που ταξίδεψαν στην Βόρεια Εύβοια για να παραδώσουν τα προϊόντα ένιωσαν πως έζησαν μια σπουδαία εμπειρία γεμάτη με πολύ δυνατά και καθόλου τυχαία συναισθήματα.


Συγκεκριμένα αναφέρουν :

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους του Καλεντζίου για την προσφορά τους στην δράση του συλλόγου μας για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες της πυρκαγιάς της Βόρειας Εύβοιας. Ευχαριστούμε τους "Αφοί Μοιρώτσου" κατάστημα VICKO για την προσφορά τους στη μεταφορά των προϊόντων. Μετά από έρευνα για τους πληγέντες της περιοχής αποφάσισαμε τυχαία να προσφέρουμε ό,τι συγκεντρώθηκε στο χωριό Κοκκινομήλια. Με την επίσκεψή μας εκεί μάθαμε ότι κάηκαν εντελώς 20 σπίτια και δύο εκκλησίες ο πολιούχος του χωριού αφιερωμένος στους Παμμέγιστους Ταξιάρχες και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που το γιορτάζουν κάθε χρόνο με πανηγύρι. Βρίσκετε κάτι κοινό της Κοκκινομηλιάς και του Καλεντζίου; Τυχαία η απόφαση να πάμε εκεί; Εμείς νιώσαμε ότι δεν οδηγηθήκαμε τυχαία τελικά στην Κοκκινομηλιά. Η Πρόεδρος της κοινότητας κ. Κυριακή Καραβά φρόντιζε να μοιράζονται τα προϊόντα άμεσα. Δεσμευτήκαμε ως Σύλλογος, η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια αν και όταν χρειαστεί ίσως τα Χριστούγεννα. Αποχαιρετιστήκαμε με τις ψυχές μας γεμάτες συναισθήματα και την υπόσχεση να βρεθούμε όλοι μαζί και στο Πανηγύρι του Αι Λια."