Τεράστια προσπάθεια για να μην φτάσει η φωτιά στην ΙστιαίαΔεν έχει τελειωμό η καταστροφική φωτιά στην Βόρεια Εύβοια. Πριν από λίγη ώρα υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο βόρειο μέτωπο του νησιού προς Ιστιαία.


Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πρόκειται για ένα νέο, μεγάλο μέτωπο, που ξεκίνησε από αναζωπύρωση μιας μικρής εστίας και στη συνέχεια εξαιτίας των ανέμων έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η πυρκαγιά εντοπίζεται στην Αβγαριά και στη Γαλατσώνα, περιοχές που αποτελούν το «ανάχωμα» πριν από την Ιστιαία και την Αιδηψό. Οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα χωριά και οι εναέριες δυνάμεις με τα επίγεια μέσα δίνουν μεγάλη μάχη για μα μην πλησιάσει η φωτιά.
Δυστυχώς η φορά του ανέμου σπρώχνει τις φλόγες προς την Ιστιαία και οι πυροσβέστες με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου επιχειρούν να την σβήσουν.
Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Φούντωσαν οι φλόγες στην Αβγαριά Ευβοίας την στιγμή που στο σημείο μόλις είχαν σπεύσει οι Σέρβοι πυροσβέστες που ήρθαν για βοήθεια, και αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο εκτυλίσσεται δίπλα στο Πευκί και το Αρτεμίσιο με την φωτιά  να έχει κατεύθυνση προς το χωριό Ασμήνι.

Στο χωριό Καματριάδες, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να αναχαιτίσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη απόσταση.