Κινδύνευσαν οικισμοί τη νύχτα στην Κάρυστο - "Πυροσβεστική και Εθελοντές μας έσωσαν" λέει ο πρόεδρος Γεώργιος Γαρμπής

Φωτιά ξέσπασε στις 3:15 τα ξημερώματα Κυριακής 22 Αυγούστου στον οικισμό Μετόχι Καρύστου και η φορά του ανέμου της έδωσε κατεύθυνση κάθετα προς το Μπούρο ο οποίος είναι ένας παραθεριστικός οικισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Αμέσως τέθηκε συναγερμός για την πυροσβεστική αλλά και τις εθελοντικές δυνάμεις της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να την περιορίσουν και να την σβήσουν όταν έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες και τα εναέρια μέσα.
Μια αρκετά επικίνδυνη φωτιά ανάμεσα σε δύο οικισμούς της Καρύστου, το Μετόχι και τον Μπούρο, με αρκετά σπίτια, την οποία κατάφεραν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές να αποτρέψουν ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα κοπάδι προβάτων που κάηκε
Ο Δήμαρχος κ. Λευτέρης Ραβιόλος από την πρώτη στιγμή μαζί με τον πρόεδρο του Αετού κ. Γεώργιος Γαρμπή έσπευσαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Ο πρόεδρος κ. Γαρμπής μιλά στο eviaXpress.gr για την καθοριστική μάχη που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές.
" Ήταν άπαντες παρόντες από την πρώτη στιγμή, από τις 3:15 το πρωί ως τις 6:30 ακριβώς , με 12 πυροσβεστικά οχήματα και 35 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν με την συνδρομή των εθελοντών να την σβήσουν τελικά με την βοήθεια και των ελικοπτέρων που έφτασαν αμέσως με το πρώτο φως της ανατολής του ήλιου. Η φωτιά τέθηκε σε έλεγχο κατά 95%, ωστόσο μεγάλος αριθμός βυτίων και πυροσβεστικά είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή .
Δεν κάηκαν σπίτια, οι δυνάμεις ήταν μεγάλες και δεν άφησαν να καούν σπίτια.
Χάρις την άμεση και δυναμική επέμβαση της πυροσβεστικής και των εθελοντών που έπεσαν με ζήλο στη μάχη , γλιτώσαμε.
Χωρίς ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές σπιτιών, μόνο κάποια μικρά προβλήματα τα οποία θα αποκατασταθούν άμεσα.
Τους ευχαριστούμε όλους για την ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους... Να τους έχει ο Θεός καλά... "