Τοπικό lockdown στο Ηράκλειο ΚρήτηςΜετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον κορονοΐο, επίσημη γίνεται η επιβολή του τοπικού lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 11 Αυγούστου 2021.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Τρίτης 10/8, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή των επίσημων μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και βρίσκεται πλέον στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 11/8 στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα παρακάτω:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας».

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι και την Τρίτη 17 Αυγούστου και προστίθεται να αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα .

Υπενθυμίζεται επίσης πως απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων με πλήθος άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό και μη επαγγελματικό χώρο τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια. Στην περίπτωση παράβασης το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται από 50.000 έως 200.000€ για τον μισθωτή ή παραχωρούντα του  χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε η εν λόγω εκδήλωση.