Μίνι «Lockdown» στην εστίαση και αντιδράσεις Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες στην εστίαση για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από 13 Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για μίνι lockdown. Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας τις προηγούμενες ημέρες, εντός των καταστημάτων θα είναι μόνο εμβολιασμένοι και θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους.

Ιδιοκτήτες  εστιατορίων ανά την Ελλάδα ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να κλίσουν την  «πόρτα» σε κανέναν πελάτη, ενώ οι αντιδράσεις για το εν λόγω θέμα γίνονται όλο και πιο έντονες.

Ο Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, μιλώντας στο MEGA σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι εμβολιασμοί στην εστίαση και τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. Θα υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν, εμείς νομικά δεν μπορούμε να πιέσουμε, είναι θέμα της πολιτείας. Μετά τις 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους πελάτες που θα είναι μόνο εμβολιασμένοι και αυτό προκαλεί προβληματισμούς στην εστίαση».

«Η εστίαση και ο τουρισμός πλήττονται ευθέως και αφορούν το βασικό έσοδο για τη χώρα μας. Βεβαίως και δεν αντέχει η χώρα άλλο πλήγμα στην οικονομία», είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει μεγάλη «ζημιά», καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εμβολιασμένων είναι άνω των 70, κάτι που σημαίνει πως δεν ανήκουν στο πελατολόγιό τους, όπως συμβαίνει δηλαδή με τις μικρότερες ηλικίες.

Την ίδια ώρα, οι ένστολοι δεν ενδίδουν στον… εκβιασμό της Κυβέρνησης με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που είναι προ των πυλών και θα έρθουν μεγάλες αντιδράσεις, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους υγειονομικούς.