Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επετειακή εκδήλωση «1821-2021, διακόσια χρόνια μετά»Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Ελλάδα 2021», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και το Δημοτικό Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας», διοργανώσαν με τεράστια επιτυχία την επετειακή εκδήλωση με τίτλο: «1821-2021, διακόσια χρόνια μετά», που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 18/9 στον αύλειο χώρο του Κόκκινου Σπιτιού.

Την αυλαία της εκδήλωσης, άνοιξε ο φιλόλογος, κ. Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος, ενώ τα ενδιάμεσα αναγνώσματα μεταξύ των τραγουδιών, έγιναν από τη φιλόλογο κα. Σούλα Παπαγεωργοπούλου
Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε Επτανήσιους ποιητές, μελοποιημένους από τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας», κ. Πάνο Στέλιο και η μουσική τους απόδοση, από τις υπέροχες, κα. Αργυροπούλου Σταυρίνη στο τραγούδι και κα. Γιάννα Γκαρά στο πιάνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, π. Νεκτάριος Ευγενικός, η πρώην Πρωθυπουργός κα. Κατερίνα Θάνου, ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, οι Πρόεδροι των ΔΟΑΠΠΕΧ και ΔΕΥΑΧ κα. Ελένη Αϊδίνη και κα. Τασούλα Ψυχογυιού Μακαρώνα αντίστοιχα, ο πρώην Υπουργός κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της εκδήλωσης.