Αναβολή -λόγω ωραρίου- της δίκης Δ.Θωμά για τον Μάρτιο του 2022Η δίκη για την υπόθεση που εκκρεμεί, στην οποία κατηγορούμενος φέρεται ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς καθώς και μια πλειάδα υπαλλήλων του δήμου και αιρετών επί θητείας του, είχε οριστεί για εχθές Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας.Με αριθμό πινακίου 9 (εννέα) η υπόθεση δεν έφτασε στην έδρα εχθές μέχρι το πέρας του ωραρίου. Οι υποθέσεις που εκδικάστηκαν έφτασαν μόλις στο νούμερο 4(τέσσερα) κι έτσι οι επόμενες μεταφέρθηκαν για σήμερα Τετάρτη 29/9.
Στις 14:50 το μεσημέρι, μετά από πολλές ώρες αναμονής για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην δικαστική αίθουσα προσήλθε πλήθος κόσμου που αποτελούσαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες σχετικοί με την υπόθεση.
Το δικαστήριο ανέγνωσε τα ονόματα των κατηγορουμένων με αλφαβητική σειρά και στη συνέχεια των μαρτύρων οι οποίοι εκτός από μηδαμινές απουσίες, ήταν όλοι παρόντες και παρούσες.
Στη συνέχεια το δικαστήριο ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης λόγω ωραρίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ενώ η υπεράσπιση του κου Θωμά αιτήθηκε επίμονα την συντομότερη δυνατή ημερομηνία, προτείνοντας τον επόμενο κιόλας μήνα, Οκτώβριο 2021. Το δικαστικό σώμα αποφάνθηκε και έθεσε νέα δικάσιμο ημερομηνία για την υπόθεση την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Έντονη και εμφανής ήταν η σύγχυση που επικρατούσε στην ομάδα των κατηγόρων αφού με επικριτικά σχόλια έδειξαν την ενόχληση τους στην δημοσιογραφική παρουσία και σε κάποιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τυπικά για την κάλυψη του γεγονότος.
Λόγος έγινε για προσωπικά δεδομένα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων και έξω από τα δικαστήρια στα σκαλιά της εισόδου του Μεγάρου. Δεν έλειψαν οι εκφοβισμοί για κλήση της αστυνομικής δύναμης ώστε να γίνει απαγόρευση λήψης στιγμιότυπων.
Το παράδοξο είναι ότι τα παράπονα έγιναν μόνο από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των μαρτύρων κατηγορίας. Αντίθετα, η πλευρά του κατηγορούμενου πρώην δημάρχου και οι μάρτυρες υπεράσπισης, έδειξαν να επιθυμούν τη δημοσιογραφική κάλυψη και φυσικά να μην έχουν κανένα πρόβλημα με τις δημοσιογραφικές φωτογραφίες.