Κάθε τοίχος... στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου... "έχει τη δική του ιστορία" [ΦΩΤΟ]"Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ"
3ο 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου (26 – 09 – 2021), σημειώνει ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Δεμερούτης, τον οποίο είδαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μεταμορφώνει τους άχρωμους τοίχους του κτηρίου που στεγάζει τις έξι τάξεις του δημοτικού σχολείου. Ο ίδιος επισημαίνει την πολύτιμη βοήθεια και δίνει τα εύσημα σε ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και στο Σύλλογο γονέων που ανέλαβε τα έξοδα για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν : "Τα 
μπράβο
 αξίζουν σε όλη τη σχολική κοινότητα και κυρίως στους μαθητές μας" τονίζει σε έναν σχολιασμό του
Τον κ. Δεμερούτη τον συναντήσαμε άπειρες φορές πάνω στη σκάλα, στο ένα χέρι να έχει τη μπογιά και στο άλλο το πινέλο, διαμορφώνοντας με την ζωγραφική του μια υπέροχη αισθητική εξωτερικά του σχολείου. Τον παρακολουθήσαμε να αξιοποιεί τα χρώματα και να δίνει ο ίδιος με τα χέρια του, την φαντασία του και την αγάπη του για δημιουργία, το έναυσμα και στα παιδιά να θέλουν να ομορφύνουν με νόημα και ζωντάνια τους τοίχους που περιβάλλουν το Δημοτικό Σχολείο "του Καράβου" όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε.
Μετά τη ζωγραφική ο Διευθυντής-Δάσκαλος κ. Δεμερούτης αποτυπώνει και με τις λέξεις όλο αυτό το καλλιτέχνημα, καλωσορίζοντας τα παιδιά στη νέα σχολική χρονιά, μετά από μια πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή που βίωσε στην πατρίδα μας, ο μαθητικός κι εκπαιδευτικός κόσμος, σε ένα σχολείο που οι τοίχοι του πλέον εκπέμπουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας αφού σε κάθε κομμάτι τους, είναι σχηματισμένη μια ιστορία που έχει πολλά να αφηγηθεί.


Ο κ. Δημήτρης Δεμερούτης γράφει :
" Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι πριν λίγο καιρό στο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΙΒΕΡΊΟΥ … εδώ στους τοίχους του σχολείου μας που περίμεναν λευκοί μεν αλλά ευπρόσδεκτοι σε κάθε όμορφη σκέψη, σε κάθε πινέλο, σε κάθε χρώμα. «Τα Ολυμπιακά αθλήματα» υποδέχτηκε ο πρώτος τοίχος του προαυλίου… αθλήματα γνωστά ή λιγότερο γνωστά σε όλον τον κόσμο ξεκινούν με το πρώτο φως της ημέρας από την ίδια αφετηρία και εμείς παίρνουμε τη δική μας θέση για να ακολουθήσουμε τη δική μας διαδρομή.

Το καλωσόρισμα με «τα απίθανα μολύβια» μας υποδέχονται κάθε πρωί, όπως και «η υδρόγειος» που μας ταξιδεύει σε όλον τον πλανήτη γη … για να μας θυμίζει πως τα παιδιά είναι το μέλλον μας.
«Το ουράνιο τόξο» μας βρίσκεται εκεί, με όλα τα καιρικά φαινόμενα … πάνω από την πέτρινη βρύση, πάντα με τα ίδια φωτεινά χρώματα που σε καθηλώνουν. Παράπλευρα της ένας πολύχρωμος κήπος έχει ανθίσει από τις αμέτρητες σταγόνες νερού που αφήνει καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια «το ραγισμένο δοχείο» της κινέζας γριούλας.
Και να που ο μεγάλος τοίχος που χρόνια ταλαιπωρήθηκε με διάφορα συνθήματα, απέκτησε πρόσφατα τη δική του ιστορία στο χρόνο. Πόση νοσταλγία … ηλικιωμένα τώρα πρόσωπα πόσο φωτίζεται το χαμόγελό τους βλέποντας «τον Μίμη και τη Λόλα» … στο όνομα του ευεργέτη Λιάσκου, τότε μικρά παιδάκια και τώρα ώριμοι αλλά και πιο σοφοί … πόσο αναγνωρίζουν τη μέγιστη προσφορά του!!!
Η ίδια διαδρομή αμέτρητες φορές, για τους ψαράδες της παραλίας του Καράβου γεμάτοι με την αρμύρα της θάλασσας και του λιμανιού αλλά και της τράτας τους, αγέρωχοι ακόμα καμαρώνουν !!
Τα φουγάρα βουβά τώρα …ακούραστα όμως πριν για νύχτες και μέρες, χρόνια και έτη λιβάνιζαν το γαλάζιο ουρανό, έδιναν ζωή και πλούτο στο μικρόκοσμό μας σχηματίζοντας πότε μεγάλες κόκκινες καρδιές και πότε γκρίζες …
Θα συνεχίσουμε και φέτος το ταξίδι μας γιατί τα όνειρα δεν έχουν σύνορα και ημερομηνία, έχουν όμως ελπίδα ,φαντασία, όραμα … και που ξέρετε … ίσως κάποτε γίνουμε περισσότερο σοφοί και λιγότερο γκρινιάρηδες γιατί τα όνειρα είπαμε … δε θα μας τα στερήσει κανείς … ποτέ !!!
Καλή σχολική χρονιά !!!"