Νέος σεισμός στην Κρήτη 5,4 ΡίχτερΝέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη. Ο σεισμός έγινε 22 χλμ., νότια - νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος είναι 13.9 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Εν τω μεταξύ  κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 Ρίχτερ αμφότεροι, στις 23:10 και στις 00:37 μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας νέο κύμα ανησυχίας.

Στις 02:13 σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 ρίχτερ στα 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος 13,5 χλμ.

Σε σκηνές και αυτοκίνητα πέρασαν τη νύχτα τους περίοπου 1000 κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και αρκετά μακριά από τα σπίτια τους, αφού συνεχίστηκαν οι μετασεισμοί τη νύχτα με τους σεισμογράφους να καταγράφουν περισσότερες από 40 δονήσεις πάνω από 3 Ρίχτερ.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στον νομό Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθ. Λέκκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης, «ζητήσαμε από τους πολίτες να μη μείνουν στα σπίτια τους ακόμα κι αν είχαν λίγες ρωγμές γιατί τη νύχτα είχαμε πολλούς μετασεισμούς. Είδαμε χθες ότι με τους δύο μεγάλους μετασεισμούς που ακολούθησαν μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπεσαν κάποια παλιά κτίσματα».