Το Επιμελητήριο Εύβοιας στην 85 η ΔΕΘ έθεσε τα αιτήματα των επιχειρήσεων του νησιού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της 85 ης ΔΕΘ η Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.). Τη Γ.Σ. τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ιωάννης Γεροντίτης έθεσε τα μείζονα προβλήματα που έχουν προκύψει στην επιχειρηματικότητα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια και κατέθεσε ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων με σκοπό την ανακούφιση τους. Προτάσεις που θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και θα αποτελέσουν μια ανάσα επιβίωσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (Μμε).
Στη συνέχεια επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξουν ολιστικά μέτρα στοχευμένα για την στήριξη των επιχειρήσεων καθώς έχουν πληγεί τόσο από τις συνέπειες της πανδημίας όσο και από την καταστροφικές πλημμύρες του 2019 και τις πυρκαγιές του φετινού Αυγούστου.
Στη ΓΣ της ΚΕΕΕ παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άνδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής βουλευτής κ. Μιχαήλ Κατρίνης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ βουλευτής κ. Γιάννης Δελλής, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος
Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και φορέων, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Σπύρος Κουτσαύτης και ο Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Βαρελάς.