Ο Καπετάνιος του «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» ήταν υποχρεωμένος να αναχωρήσει λόγω των καιρικών συνθηκώνΤο απόγευμα της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου το πλοίο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» που εκτελεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κύμη Σκύρος, αναχώρησε από το λιμάνι της Κύμης αφήνοντας για ελάχιστα λεπτά καθυστέρησης, τουριστικό λεωφορείο στο λιμάνι.

Ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου είχε ενημερώσει το λιμεναρχείο πως το λεωφορείο είχε υποστεί βλάβη στα φρένα του και χρειαζόταν λίγα λεπτά επιπλέον για την άφιξη του στο καράβι.

Το eviaxpress.gr επικοινώνησε με τον καπετάνιο ο οποίος ανέφερε:
"Δυστυχώς ο χρόνος αναχώρησης μας είναι καθορισμένος, το κάθε λεπτό παίζει σημαντικό ρόλο , ρόλο ζωής και πολλές φορές είναι αδύνατο να τον παρακάμψουμε ακόμη κι αν πρόκειται για ελάχιστα λεπτά.
Στην προκειμένη περίπτωση οι καιρικές συνθήκες μας επέβαλλαν να αναχωρήσουμε με αποτέλεσμα να μην προλάβει να επιβιβαστεί το λεωφορείο παρόλο που δώσαμε λίγα λεπτά, τρία(3) για την ακρίβεια, πίστωση χρόνου. Θα γνωρίζετε άλλωστε πως η μη τήρηση της ώρας αναχώρησης επιφέρει ποινές και κυρώσεις. Είμαστε υπεύθυνοι για τις ανθρώπινες ζωές που μεταφέρουμε και δεν τις βάζουμε ποτέ σε κίνδυνο. Εχθές βρισκόμασταν όπως γνωρίζετε από τις ανακοινώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας πριν την απαγόρευση απόπλους η οποία και επιβλήθηκε λίγες ώρες αργότερα. Μια μικρή καθυστέρηση που για τον κόσμο μοιάζει απλή για εμάς που γνωρίζουμε έχει μεγάλη βαρύτητα".