Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής ΠροστασίαςΈκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021, στο δημοτικό κατάστημα Μαντουδίου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ιδιαίτερα επικίνδυνων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

Με βάση τα έκτακτα μετεωρολογικά δελτία της ΕΜΥ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, έλαβαν σειρά προληπτικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε μέσα από τον μηχανισμό Πολιτικής
Προστασίας, χωματουργικά και άλλα μηχανήματα σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου και των οικισμών. Παράλληλα τα μέλη του ΣΟΠΠ:
1. Αιτήθηκαν επιπλέον πυροσβεστικά και άλλα οχήματα με μηχανήματα άντλησης υδάτων.
2. Καθόρισαν συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, όπως ιρλανδικού τύπου
διαβάσεις, τα οποία θα κλείσουν σε περίπτωση κινδύνου.
3. Εντόπισαν σημεία “υψηλού κινδύνου” σε χωριά και παραλιακούς οικισμούς, στα οποία βρίσκονται ήδη μηχανήματα και πυροσβεστικές δυνάμεις.
4. Ενημέρωσαν Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και συλλόγους εθελοντών, οι οποίοι είναι ήδη σε ετοιμότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ.Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: 
"Η επόμενη ημέρα μετά τις πυρκαγιές είναι σήμερα και οφείλουμε όλοι μας να βρισκόμαστε στη μέγιστη ετοιμότητα. Οι έντονες βροχοπτώσεις των επόμενων 24 ωρών που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναμένουμε στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, θέτουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.  Οι εργασίες καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων που εκτελούνται με εντατικό ρυθμό το τελευταίο δεκαπενθήμερο από μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τις Τοπικές Κοινότητες σε περισσότερους από 30 οικισμούς των δύο
πληγέντων Δήμων, επιχειρούν να μειώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον κίνδυνο πλημμύρας. Οι επόμενες ώρες απαιτούν αυξημένη προσοχή από τους συμπολίτες μας, συνεργασία με τις τοπικές αρχές και πάνω από όλα νηφαλιότητα και ψυχραιμία".