Κλέαρχος Μαρουσάκης : "Η χώρα μας ανάμεσα σε τρεις εποχές"


Καιρό που επιφυλάσσει για την Ελλάδα διαδοχικά τις τρεις από τις τέσσερις εποχές θα δούμε αυτή την εβδομάδα.  Μετά από ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί ο ίδιος καιρός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Προς το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές συννεφιές προς τα δυτικά και βόρεια και μέσα στη νύχτα δεν αποκλείεται αυτές οι συννεφιές να δώσουν και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.Σύμφωνα  με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό το  καλοκαιρινό σκηνικό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, καθώς νεφικά συστήματα από την περιοχή της Ιταλίας θα προσεγγίσουν τη χώρα μας. Έτσι, από αύριο Τρίτη θα αρχίσει μια μεταβολή του καιρού και από Τετάρτη θα έχουμε βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτή η ατμοσφαιρική κυκλοφορία φαίνεται να διατηρείται για πολλές ακόμη ημέρες με αποτέλεσμα και τη νέα εβδομάδα να έχουμε έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα. Οι πρώτες ημέρες της θα ξεκινήσουν με καλοκαιρινό καιρό για να οδηγηθούμε στη συνέχεια σε φθινοπωρινό αλλά και χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο.

Αυτό θα συμβεί διότι ένα κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά δίνοντας αρκετές και έντονες βροχές στα δυτικά, πιεζόμενο όμως από τις υψηλές πιέσεις στα βορειοανατολικά της Ευρώπης δεν θα καταφέρει να κινηθεί πιο ανατολικά, οπότε θα εξασθενήσει και θα διαλυθεί στο Ιόνιο πέλαγος. Ταυτόχρονα οι υψηλές πιέσεις από τα βορειοανατολικά θα κατεβάσουν ψυχρό αέρα με δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά. Έτσι λοιπόν δεν θα είναι ενιαίο σε όλες τις περιοχές μιας και η χώρα μας θα χωριστεί σε δύο κομμάτια,  από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα επικρατήσει Φθινόπωρο, ενώ ανατολικότερα αυτής ο καιρός θα θυμίζει Χειμώνα με τους βοριάδες και την ψύχρα – κρύο να κυριαρχούν.

Όσο για το επόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπεται ο καιρός να έχει κάποιες βροχές αλλά θα είναι «σχετικά ήπιος