Η Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη ΚαρυστίαςΜε λαμπρότητα εορτάσθηκε  η Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου σε πολλούς Ιερούς Ναούς  ιδιαιτέρως  δε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην ενορία του Παρθενίου  της επαρχίας Αλιβερίου όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τον οποίον πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχίμ. Νεκτάριος Καπενής, οι Πρωτοπρ. Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά, Ευάγγελος Βογιατζής Αγίου Ιωάννου, ο Πρεσβύτερος Ανάργυρος Τσιπόκας εφημέριος Πετριών, ο Πρωτοπρ. Παύλος Κουντούρης εφημέριος του Ιερού Ναού και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της θεομητορικής εορτής και ευχήθηκε με τις πατρικές ευχές του προς όλους τους πιστούς. 

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε μικρά  λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού προεστώτος του Σεβασμιωτάτου κ.Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων και διακόνων επίσης παρέστη  ο  Πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητος Παρθενίου κ. Γεώργιος  Χαϊνάς και  οι πιστοί της ενορίας οι οποίοι τίμησαν την εορτή ιστάμενοι εντός και εκτός του Ιερού Ναού βάση των υγειονομικών διατάξεων.

Εκ του αναλογίου έψαλαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης, με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη με την ευγενική παραχώρηση του Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Σταύρου Φράγκου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της ενορίας των Στύρων όπου χοροστάτησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου, ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου  κ. Νίκανδρος με την συμμετοχή των ιερέων και των φιλέορτων πιστών που τίμησαν την εορτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της θεομητορικής εορτής στον προαναφερθέντα ιερό ναό μετέβη  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπου ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο με συλλειτουργούς τους ιερείς και τους διακόνους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς της ενορίας των Στύρων  μεταξύ εκ των οποίων παρέστη ο Δήμαρχος  Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος.