Οκτώ χρόνια το Αλιβέρι μια αγκαλιά για τον αδέσποτο "Μπάμπη"Ένα αδέσποτο που κατάφερε να κερδίσει την αγάπη των μικρών και των μεγάλων στην πόλη του Αλιβερίου από την πρώτη στιγμή που κάποιος το εγκατέλειψε στην περιοχή,  πριν  8 χρόνια είναι ,όπως τον ονόμασαν οι φίλοι του, τα παιδιά, ο "Μπάμπης".

Από την αρχή έδειξε τον φιλικό του χαρακτήρα προς όλους, χωρίς  να κάνει ποτέ ζημιές, ούτε γαβγίσματα. Έτσι κέρδισε την αγάπη όλων που τον συνάντησαν έξω από κάποιο μαγαζί ή στην γειτονιά τους. Δεν ήταν απλά τυχερός αλλά ήταν τόσο άκακος και ήσυχος που προκάλεσε το ενδιαφέρον και την 
  φροντίδα, από πολλούς καταστηματάρχες της περιοχής και σε πολλές γειτονιές. 
Η γη είναι ένας οργανισμός με πολλά συστήματα αλληλένδετα μεταξύ τους. Τα ζώα αποτελούν ένα σύστημα και  συνεισφέρουν στην επιβίωση της ανθρωπότητας κι αυτό το αντιλαμβάνεται η μεγαλύτερη μερίδα κόσμου. Ο νόμος επιτρέπει και επιβάλλει την φροντίδα των ζώων.  Οι δήμοι είναι  υπεύθυνοι για την περισυλλογή, την αποπαρασίτωση, τον  εμβολιασμό, τη στείρωση και την επανένταξη τους στο σημείο που ανευρέθηκαν εκτός εάν βρέθηκαν σε πάρκα, πλατείες, σχολεία και νοσοκομεία, όπου απαγορεύεται.
Στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου έχει λήξει η σύμβαση για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων καθώς και δεν υπάρχει  μέριμνα για τη σίτισή τους αφού οι ταϊστρες που τοποθετήθηκαν είναι λίγες, δεν είναι κατάλληλες και βολικές για τα ζώα και το σημαντικότερο δεν φυλάσσονται από τη βροχή με αποτέλεσμα να γεμίζουν νερό όταν βρέχει και το βασικότερο δεν εφοδιάζονται με τροφή για τα ζώα, με αποτέλεσμα οι περαστικοί να μην καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται και να τις χρησιμοποιούν  για τα αποτσίγαρά τους.
Έτσι τόσο ο "Μπάμπης" όσο και τα υπόλοιπα αδέσποτα χρειάζονται την καθημερινή φροντίδα των απλών πολιτών. Άλλωστε μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη περισσότεροι την αγκαλιά μας στον "Μπάμπη" και σε όλους τους αδέσποτους "Μπάμπηδες" μέχρι ο δήμος να αναλάβει έμπρακτα τις ευθύνες που του αναλογούν και να φροντίσει την σίτιση και περίθαλψη τους. Στο μεταξύ ο καθένας μας μπορεί να βάλει ένα μπολ με φαγητό και νερό στην γειτονιά του ώστε να μην υποφέρει κανένας "Μπάμπης".