Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλάει για το άνοιγμα των σχολείων και την ανησυχία των γονέων για το εμβόλιοΟ καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ωρα MEGA» και αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και τον φόβο που διατρέχει κάποιους γονείς σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε αρχικά πως "Ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο είναι να εμβολιαστούμε εμείς", σημειώνοντας πως "Οι περιοχές με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού, δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία αλλά εκεί που υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμών, αντιμετωπίζουν και πρόβλημα".

"Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολύ απλός διότι το παιδί δεν κολλάει μόνο από το σχολείο αλλά και από το οικογενειακό περιβάλλον και το μεταφέρει", συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον φόβο των γονέων για εμβολιασμό των παιδιών λέγοντας: "Σκέφτονται μήπως υπάρξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα στα παιδιά. Γιατί βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Υπάρχουν σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας τα οποία γίνονται καλά από μόνα τους" .

"Και είναι πολύ πιθανότερο να έχουν τέτοια προβλήματα τα παιδιά που νοσήσουν από κορωνοϊό, σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή η παρενέργεια είναι 10-12 περιστατικά, το εκατομμύριο", τόνισε, προσθέτοντας πως η νόσηση από κορωνοϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα και να έχει αδυναμία συγκέντρωσης.
"Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, προτρέποντας τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά τον θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας»
Μάλιστα, χαρακτήρισε τραγικό να πεθαίνουν παιδιά "Όταν μπορούμε να τα σώσουμε να χάνονται παιδιά; Ό,τι πιο πολύτιμο έχει η κοινωνία μας; Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα από κορωνοϊό. Κάθε εβδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά τον θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλαχτα τα παιδιά άνω των 12 ετών", σημείωσε και ανέφερε ότι η μελέτη για τα παιδιά 5-12 ετών η Pfizer αναμένεται να πάρει έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

Και προσέθεσε: "Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να φέρνει μακροχρόνιες επιπλοκές. Κυκλοφορούσε κάποια χρόνια πριν μια φήμη, ένα ψέμα ότι κάποια εμβόλια συνδέονται με αυτισμό κάποια χρόνια μετά", δηλώνοντας πως ο γιατρός αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και η δημοσίευση αποσύρθηκε αλλά το κακό είχε γίνει.

Τέλος, εξέφρασε πως "Το εμβόλιο mRNA πρέπει να το καταψύχουμε στους -80, δεν έχει κανένα τρόπο να φτιάξει DNA και φτιάχνει μόνο αυτή την πρωτεΐνη", προτάσσοντας πως "αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί".