ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Δήλωση Α. Αλημπατέ : Άλλη μία δίκη για το "ΘΕΑΛΟΣ" έκλεισε υπέρ του Νίκου Βέργου"Για 8η ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ! ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΟΥ!" ανακοινώνει στο διαδίκτυο η πρώην Δήμαρχος Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η οποία μέσα από αυτή την υπόθεση είδε την οικογενειακή της ζωή και την επαγγελματική ζωή όλων των μελών της οικογένειάς της, να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Άλλωστε μεγάλο ήταν και το πλήγμα που δέχθηκε στην πολιτική της πορεία από τις κατηγορίες αυτές, χάνοντας τις εκλογές.


Η κα Αλημπατέ φανερά ικανοποιημένη,  στη συνέχεια της ανάρτησής της αναφέρει  : 
"Αρχειοθετήθηκε και έκλεισε οριστικά άλλο ένα κεφάλαιο της γνωστής σε όλους δικαστικής διαμάχης.
Μέσα στο 2020, είχε ήδη, εκδοθεί η 371/2020 Πράξη του Εισαγγελέα Εφετών, που έθεσε στο Αρχείο την βασική μήνυση εις βάρος μου, ως Δημάρχου Ερέτριας, του συζύγου μου, Ν. Βέργου, της κόρης μας Αγγελικής Βέργου, κρίνοντας, μετά από ενδελεχή έλεγχο, αβάσιμες κατηγορίες, ότι δηλαδή διεπράξαμε "σωρεία κακουργημάτων", εντάχθηκαμε σε " εγκληματική οργάνωση", τελέσαμε το αδίκημα της "κακουργηματικής απάτης", στα πλαίσια του Ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που προέβλεπε ακόμη και την ισόβια κάθειρξη (!).
Με την ίδια μήνυση είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία και σε βάρος όλων των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ερέτριας, που υπερψήφισαν αποφάσεις που αφορούσαν στο δημοτικό ακίνητο "ΘΕΑΛΟΣ", για παράβαση καθήκοντος και απιστία, αλλά και σε βάρος υπαλλήλου του Δήμου.
Όλες οι κατηγορίες τέθηκαν στο Αρχείο με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών!
Και τώρα, νεότερη νίκη!
Για τμήμα της υπόθεσης αυτής είχε διαταχθεί περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας του Νικολάου Βέργου σε υφαρπαγή ψευδούς Βεβαίωσης που δήθεν διέπραξε (κατά τη μήνυση) υπάλληλος του Δήμου, σχετικά με Δημοτική Ενημερότητα, παρότι ο Ν. Βέργος την έλαβε, καταβάλλοντας επιπλέον στο Δήμο 64.074 ευρώ, χρήματα που ήδη με την 474/2020 οριστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου κρίθηκε, πως καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται και πρέπει να του επιστραφούν από το Δήμο.
Τώρα, μέσα στο 2021 με την 372/2021 νέα Πράξη του Εισαγγελέα Εφετών κλείνει οριστικά και το κεφάλαιο αυτό, με πλήρη δικαίωση και του Νικολάου Βέργου."
Το eviaxpress.gr επικοινώνησε με την κα Αλημπατέ θέτοντάς της την ερώτηση πώς αισθάνεται μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η κα Αλημπατέ αποκρίθηκε :

" Νοιώθω βαθιά ικανοποίηση...
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αποδίδει το Δίκαιο!
Εγώ και η οικογένειά μου ζήσαμε 6 Χρόνια βασανιστικά...
Δεχτήκαμε εμμονικές επιθέσεις από μια συμπολίτη..
Άδικες και ανεδαφικές..
Καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας..
Δέχτηκα Μηνύσεις, καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, στον Εισαγγελέα, στα ΜΜΕ ...
Όμως, σε όλους τους ελέγχους αποδεικνυόταν περίτρανα η χρήστη Διοίκηση που άσκησα ως Δήμαρχος..
Σήμερα, για 8η φορά η Δικαιοσύνη έδωσε ηχηρό ράπισμα στη μηνυτήρια, αποδεικνύοντας ότι ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος, όπου η Δικαιοσύνη προασπίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Και αυτό είναι Νίκη προσωπική και κοινωνική...
Και είναι το μέγιστο μάθημα διαπαιδαγώγησης προς τη νέα γενιά...
Ότι, δηλαδή, το κακό, το μίσος και η δολιότητα δεν νικούν, αντίθετα τιμωρούνται στη Δημοκρατία μας!"

Το δημοτικό ακίνητο "ΘΕΑΛΟΣ" είχε νοικιάσει ο σύζυγος της κας Αλημπατέ, κ. Νίκος Βέργος με δημοπρασία το 2008, επί θητείας του Δημάρχου κου Α. Γούναρη ενώ επί δημαρχίας του κου Β. Βελέντζα άρχισε ο δικαστικός αγώνας, λόγω της κρίσης του 2010, για τη μείωση του ενοικίου.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας της κας Αλημπατέ, μετά από δικαστική απόφαση, με εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Δυστυχώς σήμερα το "ΘΕΑΛΟΣ", αυτό το στολίδι στην είσοδο της Ερέτριας παραμένει ερμητικά κλειστό. Η οικογένεια Βέργου, ο πατέρας και οι τρεις κόρες του που είχαν επενδύσει επαγγελματικά σε αυτόν τον χώρο, διαμορφώνοντάς τον κατάλληλα και με πολλές σοβαρές και δαπανηρές παρεμβάσεις, το είχαν φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, τελικά αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. Από τότε το ακίνητο παραμένει ανεκμετάλλευτο κι ερημωμένο αφού μέσα από τις καταγγελίες βγήκε στην επιφάνεια ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι μέσα από την αυλή του ακινήτου προς την πλευρά της θάλασσας, διέρχεται βάσει του σχεδίου πόλης, η παλαιά Εθνική Οδός Χαλκίδας-Λεπούρων, η οποία μεταφέρθηκε από την έξω πλευρά του κτηρίου, χωρίς όμως, να γίνει Τροποποίηση Σχεδίου Πόλης, πράξη που εκκρεμεί, ενώ ο χώρος τελικά ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Συνεπώς ο Δήμος Ερέτριας νοίκιασε στον κ. Ν. Βέργο ένα δημοτικό ακίνητο με παρανομίες, εν αγνοία του μισθωτή.