Αρχιερατικός Εσπερινός με τον Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ στον Άγιο Ευστάθιο Καλημεριάνων Κύμης


Το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου προστάτου των κυνηγών τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι το οποίο ανεγέρθηκε με  δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και βρίσκεται στην περιοχή των Καλημεριάνων της Κύμης.Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε αποδίδοντας τους ύμνους  εκ του αναλογίου ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Μπατή εφημέριο Καλημεριάνων και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στη  μνήμη του προστάτη των κυνηγών Αγίου Ευσταθίου, και στην συνέχεια ευλόγησε την Αρτοκλασία.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φίλιπος Βογιατζής τα μέλη  του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Κύμης  όπου τίμησαν την εορτή τηρώντας τις υγειονομικές διατάξεις.


Επίσης στο αναλόγιο πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.


Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης